RABOTINO JE RUSKO! Potpuno zauzeto selo na prvoj liniji fronta u Zaporoškoj oblasti
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Grupa ruskih snaga Dnjepar oslobodila je naselje Rabotino u Zaporoškoj oblasti, saopštilo je u sredu rusko ministarstvo odbrane.

"Jedinice Grupe snaga Dnjepar u potpunosti su oslobodile naselje Rabotino u Zaporoškoj oblasti i nanele poraz ljudstvu i tehnici 65. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, 121. brigade teritorijalne odbrane i 23. nacionalne brigade, gardijske brigade Ukrajine u oblastima naselja Mala Tokmačka u Zaporoškoj oblasti, Nikopolj u Dnjepropetrovskoj oblasti i Zolotaja Balka u Hersonskoj oblasti. Gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su do 25 vojnika, dva vozila, kao i haubica kalibra 155 mm M777 američke proizvodnje", navodi se u saopštenju.

Rabotino je selo na prvoj liniji fronta u Zaporoškoj oblasti. Kijevske vlasti to predstavljaju kao glavno dostignuće protivofanzive Oružanih snaga Ukrajine pokrenute prošlog leta. Upravo za njeno zauzimanje Ukrajina je u borbu poslala brigade sa zapadnom obukom iz strateških rezervi.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal OVO NEĆETE VIDETI ČESTO, ČUDESNI PRIZORI U SRBIJI Na nebu osvanuo redak i fascinantan fenomen! #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #auroraborealis ♬ Originalton - 𝐵𝑎𝑙𝑘𝑎𝑛 𝑆𝑝𝑜𝑡𝑖𝑓𝑦‘

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Walter Pravicek Maribor SLO EU

15.05.2024 13:54

Ruske slavne vojne snage su svaki dan bliže Dnjepru.Zelenski bi voleo,da nema snimaka ,kazati,da su tel u Mariupolju.