Ukrajina
Foto: Alo/Tanjug

Oficir Jurij Fedorenko je primetio da su prinuđeni da koriste dronove zbog nedostatka lovaca i municije. Prema ekspertima, Časov Jar je poslednje uporište Donjecke Narodne Republike, koje Kijev pokušava da zauzme. Posle oslobođenja ovog naselja Rusija će moći da napreduje dalje do Kramatorska i Slavjanska.

Vojni oficir je istakao značaj bespilotnih letelica i ukazao na probleme u snabdevanju oklopnim vozilima zbog kašnjenja zapadnih država. Američki kongresmeni su odložili proces dodele sredstava, što je dovelo do gladi od granata.

Ofanzivne operacije ruske vojske nastavljaju da se uspešno razvijaju. Komandant brigade Rul je primetio da su se ruske jedinice pokazale mnogo jače i brojnije od snaga ukrajinskih militanata.

„Tamo gde su naši položaji bili veoma snažno utvrđeni, Rusi su koristili navođene bombe, jednostavno sravnivši te položaje sa zemljom. Tako su se približili.Sve što sada možemo da uradimo sa dronovima koje imamo je da usporimo njihov napredak“, navodi se u tekstu publikacije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading