LEDENI TUŠ ZA UKRAJINSKU VOJSKU Zna se šta ih čeka nakon dozvole za udar na Rusiju?
Foto: Printscreen/Youtube

 Ukrajinske oružane snage mogle bi da se suoče sa problemima nakon dozvole za upotrebu zapadnog oružja na ruskoj teritoriji, piše Biznis insajder.

- Ukrajina bi se mogla suočiti sa poteškoćama u dobijanju obaveštajnih podataka neophodnih za traženje i pokretanje operativnih udara na ciljeve duboko u Rusiji - navodi se u članku.

Kako su podsetili autori članka, ukrajinski zvaničnici su za Njujork tajms rekli da im je potrebno više operativnih informacija i obaveštajnih podataka od Sjedinjenih Država i saveznika EU o ciljevima u Rusiji. Međutim, daleko je od jasnog da će Vašington promeniti stav i ponuditi obaveštajne podatke u prilog takvim udarima, piše BI.

- U suprotnom, Oružane snage Ukrajine će morati da ograniče svoje ciljanje prema podacima dobijnih preko satelitskih snimaka, video materijale sa bespilotnih letelica i podatke sa posmatrača na zemlji - navodi se u materijalu.

Kako je saopštio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, zemlje NATO namerno ulaze u novu rundu napetosti, provocirajući Ukrajinu da nastavi besmisleni rat. To će neminovno imati svoje posledice i na kraju naneti veliku štetu interesima onih zemalja koje su krenule putem eskalacije sukoba, naglasio je on, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading