UKRAJINA IMA PAKLENI PLAN ZA RUSIJU! Merkuris: Stvoreni su "kotlovi", nemaju gde
Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je protivvazduhoplovna odbrana oborila dva ukrajinska aviona "mig 29", kao i da je pod kontrolom vojske Umansko u Donjeckoj oblasti.

Sa druge strane, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nastavlja da traži pomoć i međunarodnu podršku. U Singapuru je prisustvovao godišnjem bezbednosnom samitu. Sa šefom Pentagona Lojdom Ostinom razgovarao je o hitnim vojnim potrebama Ukrajine.

BONUS VIDEO

 

Kraj bloga 

Poljska uhapsila 18 osoba zbog navodnog planiranja sabotaža u ime Rusije

Poljski ministar unutrašnjih poslova Tomaš Simonijak rekao da je u toj zemlji u poslednjih šest meseci uhapšeno 18 osoba zbog navodnog planiranja neprijateljskih aktivnosti i sabotaža u ime Rusije i Belorusije.

Navodi da je najmanje jedna osoba bila je umešana u navodnu zaveru za ubistvo ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Simonijak je na konferenciji za novinare rekao da je 10 uhapšenih osoba bilo direktno uključeno u planiranje različitih oblika sabotaže, kao što su paljevine širom Poljske.

Simonijak je naveo da su akti sabotaže očigledno deo šireg plana koji takođe uključuje sajber napade.

Državljani Poljske, Belorusije i Ukrajine su među uhapšenima poslednjih meseci, navodi se u saopštenju poljske Agencije za unutrašnju bezbednost.

DESETINE TELA PRONAĐENO U TISI! Oglasio se Kijev

Udar u pravcu južnog Donjecka (VIDEO)

- Ruski tenkovi Tenkovi udaraju u dobro uspostavljenu liniju odbrane OSU u pravcu južnog Donjecka - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Kuleba: Radićemo na proširenju dozvola za korišćenje zapadnog oružja

Ukrajina će sa partnerima raditi na proširenju dozvola za upotrebu zapadnog naoružanja na teritoriji Ruske Federacije.

Kijev nije dobio neograničenu dozvolu da koristi zapadno oružje za uništavanje ruskih ciljeva na ruskoj teritoriji, rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.

Istakao je da su međunarodni partneri učinili veoma ispravan korak kada su ukinuli ograničenja na upotrebu zapadnog oružja za gađanje vojnih ciljeva na ruskoj teritoriji.

"Ovo ne znači da imamo potpuni `kart blanš`. Moramo da se pridržavamo koraka i pravila, mi zaista cenimo donetu odluku i nastavićemo da radimo sa našim saveznicima po pitanju proširenja metoda korišćenja ovog oružja", naglasio je Kuleba.

STRAŠAN UDAR NA TERITORIJI RUSIJE, DRAGOCENO ORUŽJE ODLETELO VAZDUH Crni dim kulja u nebo (FOTO)

Merkuris: Stvoreni su "kotlovi", nemaju gde

Ruske trupe opkolile su borce Oružanih snaga Ukrajine u Volčansku, izjavio je britanski analitičar Aleksandar Merkuris.

Ekspert je naglasio da su ukrajinski vojnici blokirani na dva mesta. Govorimo o takozvanim "kotlovima".

"Ukrajinske trupe su opkoljene, što znači da nemaju gde da se povuku", rekao je Merkuris na Jutjub blogu.

U takvim uslovima, Oružane snage Ukrajine mogu samo da pojačaju otpor. Ali ako ne budu imali logistiku, to neće dugo trajati. Ruske trupe kontrolišu nebo iznad Volčanska i većinu puteva koji vode u grad.

"Ukrajinske trupe su u suštini u zamci, čini se da Rusi potpuno kontrolišu situaciju", zaključio je analitičar.

BOLAN PORAZ ZA RUSIJU Ukrajinci objavili snimke, masakr na granici sa Sumi regijom (VIDEO)

Zelenski u poseti Filipinima

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u zvaničnu posetu glavnom gradu Filipina, Manili, gde se sastao sa predsednikom Ferdinandom Markosom mlađim i razgovarao o bilateralnim odnosima.

 

Ruski napad na Harkovsku oblast, jedna osoba poginula

U posledicama ruskih raketnih napada u Čugujevskom okrugu, jedan čovek je poginuo, a dve osobe su povređene, objavio je načelnik Oblasne vojne uprave Harkov Oleg Sinegubov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading