skadište municije
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Najžešće borbe su u sektoru Pokrovska i u Harkovskoj oblasti.

U sektoru Harkova, ruska vojska nastavlja da izvodi vazdušne udare na ukrajinske gradove i sela sa svoje teritorije, posebno iz pravca Šebekina.

Danas su iz ruskog vazdušnog prostora već bacili pet nevođenih avionskih bombi u oblast Okhrimovke i jednu na Vovčansk. Takođe su napali Veterinarne nevođenim vazdušnim projektilima, navode iz ukrajinske vojske.

Ukrajinski vojnici su odbili dva napada na selo Lipci, a na području Vovčanska su u toku tri borbena okršaja.

- Na sektoru Kupjanska povećao se broj jurišnih operacija ruske vojske. Osvajači su sedam puta napali položaje Odbrambenih snaga kod Sinkivke, Stepove Novoselivke, Stelmahivke, Černeščine i Druželjubivke. Na području poslednja dva naselja vode se borbe. Rusi su izveli vazdušni udar navođenom raketom na rejon sela Nove - navodi se u saopštenju ukrajinske vojske.

 

 

U sektoru Siverska, ruske trupe nastavljaju da jurišaju na ukrajinske položaje u oblastima Verhnjokamjanska, Vimke i Rozdolivka.

Neprijatelj je podržao svoja dejstva u blizini Verhnjokamjanska upotrebom dve vođene vazdušne bombe.

U sektoru Kramatorska ruska vojska je upotrebila nevođene rakete u blizini sela Pivnično i Družba. Ukrajinski vojnici su odbili sedam neprijateljskih napada izvan Ivanivske, Kliščijevke i Andrijevke. Jedna bitka u okolini Bile Hore još traje.

- Neprijatelj je danas posebno aktivan u sektoru Pokrovska. Broj borbenih dejstava ovde je više nego udvostručen u odnosu na jutro - naveo je Generalštab.

Rusi su izveli još tri vazdušna udara u oblastima Želane, Karlivka i Novoselivka Perša.

Na sektoru Vremivke, odvijaju se tri borbena dejstva sa neprijateljskom avijacijom u pravcu Urožajna. Odbrambene snage su tamo već odbile još jedan napad.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading