Rat u Ukrajini
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u Parizu da legitimitet njegovog predsedničkog mandata priznaje ukrajinski narod, kao i da o tome neće odlučivati ruski predsednik Vladimir Putin.

Bela kuća, u međuvremenu, saopštila je da postoji mogućnost da će u narednim godinama povećati raspoređivanje američkog nuklearnog strateškog oružja.

Kraj bloga

Pratite najnovie VESTI SA FRONTA

Uzbuna u četiri ukrajinske oblasti 

U četiri ukrajinske oblasti objavljena je uzbuna za vazdušnu opasnost, podaci su Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.

Kako se navodi, sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se u Harkovskoj, Nikolajevskoj, Odeskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti. 

EVO GA LETI, PUCAJ... Ukrajinac uzeo kalašnjikov pa raspalio iz aviona! (VIDEO)

Rusko MO: Oboren još jedan dron

NOVE INFORMACIJE O BORBI IZNAD RUSKOG TLA! Kamera zabeležila žestoke udare na frontu (VIDEO)

Foto: Shutterstock

 

 

Ruska vojska oborila je još jedan ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

RUSI RAZORILI TEŠKO AMERIČKO NAORUŽANJE Snimak sa prve linije fronta prikazuje kako M1 Abrams i Bredli nestaju u eksploziji (VIDEO)

Francuska i SAD podržavaju korišćenje profita ruske imovine za Ukrajinu

Francuski predsednik Emanuel Makron i predsednik SAD-a Džo Bajden izjavili su da podržavaju napore da se iskoristi izuzetan profit od zamrznute ruske imovine u korist Ukrajine.

U zajedničkom dokumentu objavljenom tokom Bajdenove posete Francuskoj, dvojica lidera su takođe izrazila zabrinutost zbog transfera oružja Rusiji iz Irana i Severne Koreje i materijala dvostruke namene iz Kine.

Naveli su da podržavau korake za ograničavanje takvih transfera koji prolaze kroz američke i francuske finansijske sistema.

OVO JE KLASIČNA KLOPKA ZA NATO? Američki profesor upozorio Zapad

Sinegubov: Smanjena ruska aktivnost u Harkovskoj oblasti

Rusi su smanjili svoju aktivnost u Harkovskoj oblasti, ali nastavljaju da se pregrupišu i pokušavaju da napreduju duboko u region, saopštio je načelink Harkovske oblasti Oleg Sinegubov.

"Uprkos relativnom smanjenju aktivnosti na liniji fronta, Rusi nastavljaju da se pregrupišu i pokušavaju da napreduju duboko u region", kaže Sinegubov.

Navodi da su borbe u Vovčansku u toku, da su u Sinkivka i Andrijevka stalno pod napadima i da granatiranje ne prestaje.

Ukrajinska odbrana se raspada

 

 

Povlačenje?

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg povlači planove o uspostavljanju petogodišnjeg fonda od 100 milijardi dolara za vojnu pomoć Ukrajini, nakon negodovanja pojedinih zemalja članica Alijanse, rekli su neimenovani izvori za Blumberg.

Premijer Ukrajine: Samo 27 odsto termoelektrana trenutno radi

Premijer Ukrajine Denis Šmihalj izjavio je danas da trenutno radi samo 27 odsto ukrajinskih termoelektrana.

"Situacija u energetskom sektoru je veoma teška, to je očigledno. Rusija je uništila 50 odsto naših kapaciteta za proizvodnju struje", rekao je Šmihalj, a prenosi Unian.

Iznad Krima i Kuvbanja oboreni dronovi

Tokom noći iznad Krima i Kubanja oboreno je 11 ukrajinskih dronova, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Služba bezbednosti Ukrajine

Foto: Shutterstock

 

 

Stanje na frontu

 

 

Zelenski:Moj legitimitet priznaje i određuje ukrajinski narod, Putin nema legitimitet

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas u Parizu da njegov legitimitet priznaje i određuje ukrajinski narod, istovremeno ocenjujući da ruski predsednik Vladimir Putin nema legitimitet.

Zelenski je istakao da njegov legitimitet priznaje narod Ukrajine koji je, kako je naveo, slobodan, preneo je Rojters. "Putinov legitimitet priznaje samo drug Putin", naveo je Zelenski na konferenciji za novinare u Parizu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading