M1 Abrams
Foto: Printscreen/MO Rusije

Ruske snage uništile su još jedan ukrajinski tenk M1 Abrams američke proizvodnje i borbeno vozilo pešadije M2 Bredli u Donbasu, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a citira TASS.

Ministarstvo je u izjavi agenciji u subotu navelo da su oba vozila izvedena u Avdejevskom sektoru fronta.

Strateški grad je u februaru oslobodila Rusija. Zvaničnici su za TASS rekli da je „Abrams“ pogođen visokopreciznom navođenom artiljerijskom granatom „Krasnopolj“ koju su ispalile trupe grupe snaga „Centar“, dodajući da je „Bredli“ uništila bespilotna letelica kamikaza.

Granata Krasnopolj je lansirana iz samohodne haubice Msta-S, a projektil je vođen izviđačkim dronom, navodi se u saopštenju.

Na video snimku koji je podelilo nekoliko medija vidi se kako ruski Msta-S puca sa dobro pokrivene pozicije u šumi, a deo snimka snimljenog iz drona prikazuje eksploziju u blizini jedva vidljivog oklopnog vozila, očigledno Abramsa.

Krupni plan sa drona prikazuje tenk koji je pogođen sa strane, sa oblakom dima koji se diže oko područja udara.

Na drugom video snimku koji su objavili mediji vidi se ruski vojnik koji upravlja dronom, koji se na seoskom putu direktno zabija u Bredli američke proizvodnje.

SAD su se složile da pošalju ukupno 31 tenk Abrams u Ukrajinu u januaru 2023. godine, s tim da je serija stigla te jeseni. Rusko Ministarstvo odbrane prijavilo je uništenje nekoliko vozila, od kojih je jedno bilo izloženo u Moskvi prošlog meseca u okviru izložbe trofeja.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading