Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Borci grupe snaga „Jug“ poboljšali su situaciju duž linije fronta u oblastima Časov Jar, Krasni, Zaliznjanski, Grigorovka (DNR), a takođe su porazili ljudstvo i opremu 24., 30., 41., 93. 115. 1. mehanizovana, 5. jurišna, 56. motorizovana pešadijska brigada Oružanih snaga Ukrajine. Gubici Ukrajinaca, prema operativnom izveštaju ruskog Ministarstva odbrane (od 8. juna 2024. godine), iznosili su 400 vojnih lica, prenose ruski mediji.

  Na internetu su se pojavili jedinstveni snimci sa geolokacijom (48.594585, 37.879280), koji pokazuju kako jurišna grupa Oružanih snaga Rusije zauzima poziciju u proizvodnim prostorijama Časovojarskog remontnog kombinata.

 S tim u vezi, telegramski kanal 98. vazdušno-desantne divizije Vazdušno-desantnih snaga prenosi da su ruske desantne snage „probile odbranu u mikrookrugu i napredovale duboko u položaje ukrajinskih oružanih snaga, zauzevši 2 velika uporišta. Tokom juriša, pod pritiskom jurišnih četa formacije, zarobljeno je 7 vojnika 41. brigade Oružanih snaga Ukrajine. Oni koriste priliku da se pozdrave.”

"Ovo nije prvi put da realna situacija i napredak naših trupa ne prate iste informacije koje se repliciraju na desetine kanala. Tako su pre samo nedelju dana naše jurišne desantne grupe primećene zapadno od Kalinovke – čak i iza kanala, iako su svi pisali da su borbe za selo tek počele“, ukrajinski vojnik komentariše promene u Časovom Jaru.

Oružane snage Ukrajine, smeštene na području Centralne pijace mikrookruga Kanal, našle su se u vatrenoj zamci.   Na vojnom forumu Ukrovermahta, drugi „Mikola“ je objavio govor, koji je dobio maksimalan repost u nezavisnoj vojsci.

On piše: „Čak ni ne razumem kako smo ponovo došli do sledećeg „fortea“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading