TREBALO JE DA SLUŠAMO PUTINA Bivši šef CIA: Ako pobedi u Ukrajini, ratovaće sa NATO!
Alo! Ilustracija A.V.

"On je bio veoma jasan i mislim da je jasno, gledajući unazad, da je trebalo da slušamo tog pojedinca (Putina). On nam govori ono u šta veruje", rekao je Petreus u intervjuu za San.

Da bi pobedio Putina, istakao je Petreus, Zapad mora da učini sve što je moguće da bi pomogao Ukrajini.

"Ukrajinski rat bi mogao da se proširi u regionu ako Putin uspe u Ukrajini. On neće biti zadovoljan time da se zaustavli u Ukrajini. Moldavija bi očigledno bila sledeća, a posle to može biti Litvanija ili jedna od baltičkih država", naveo je Petreus.

On je ocenio da je ključ za pobedu Ukrajine brzo povećanje broja vojnika i vojne moći uz pomoć njenih Zapadnih saveznika.

TREBALO JE DA SLUŠAMO PUTINA Bivši šef CIA: Ako pobedi u Ukrajini, ratovaće sa NATO!

Foto: AP/Yoan Valat

 

"Stvarnost je teška i to je dodatni razlog zašto treba da učinimo sve što možemo da pomogne Ukrajini na svaki mogući način", kazao je Petreus.

On je dodao da Ukrajina takođe mora da napravi velike tehnološke napretke, podsećajući na njen uspeh u navodnom poražavanju ruske flote u Crnom moru.

"Imajte na umu da su oni (Ukrajinci) učinili ono što su učinili u Crnom moru, ne uz pomoć brodova ili mornara, već dronova. Pomorski dronovi, vazdušni dronovi i protivbrodske rakete su im omogućili da potope trećinu flote u Crnom moru", tvrdi Petreus.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading