Zelenski
Foto: Alo/Printscreen


Američki pukovnik u penziji Daglas Mekgregor izneo je svoje mišljenje o trenutnoj situaciji u Vašingtonu i odnosima sa Rusijom, ističući potencijalne mogućnosti za promene u istočnoj Evropi.


Mekgregor ističe da ne predviđa nikakve promene u Vašingtonu, osim ukoliko Rusija ne uzvrati žestoko u istočnoj Evropi. On naglašava da se to odnosi na ključne oblasti poput logističkih objekata, aerodroma i železničkih transportnih mreža.

- Kao što sam već rekao, to se odnosi na ključne oblasti, logističke objekte, aerodrome i tako dalje. Čak i železničke transportne mreže - izjavio je on.


Pukovnik Mekgregor je takođe istakao da je Vašington od samog početka uvukao Evropu u ukrajinski sukob. On je izrazio nezadovoljstvo provokacijama i podrškom korumpiranom marionetskom režimu u Kijevu, čiji je cilj, prema njegovim rečima, žrtvovanje ukrajinskih života i nanosjenje štete Rusiji.

- Mi nastavljamo sa provokacijama, mi zajedno sa Britancima nastavljamo da podržavamo ovaj korumpirani marionetski režim u Kijevu, čiji je jedini cilj u životu da žrtvuje što više ukrajinskih života i nanese što više štete Rusiji - kazao je Mekgregor.

Mekgregorove reči ukazuju na ozbiljnu zabrinutost u vezi sa američkom politikom prema Rusiji i istočnoj Evropi, te moguće posledice koje bi takvi odnosi mogli da imaju na međunarodnu situaciju.

(Novosti)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading