Dezerteri
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)


Šef Federalne službe bezbednosti, Aleksej Bortnikov, upozorio je na pokušaje ruskih neo-nacista da se infiltriraju u pogranične ruske gradove kako bi vršili terorističke napade u Ruskoj Federaciji. On je istakao da ovi pokušaji predstavljaju ozbiljnu pretnju bezbednosti zemlje i da se preduzimaju mere kako bi se ova opasnost suzbila.

Pojačani napori Ukrajine uz podršku zemalja NATO-a


Šef Federalne službe bezbednosti takođe je naglasio da Ukrajina, uz podršku zemalja NATO-a, pojačava napore da izvrši terorističke napade i sabotaže na teritoriji Rusije. Ovo predstavlja zabrinjavajući razvoj događaja i zahteva hitne mere kako bi se očuvala bezbednost zemlje.

Neonacističke oružane formacije pokušavaju da prodru u pogranične regione
Nacionalni antiteroristički komitet takođe je saopštio da pokušaji neonacističkih oružanih formacija i diverzantsko-izviđačkih grupa da prodru u regione koji se graniče sa Ukrajinom traju, pri čemu regrutuju počinioce zločina, uključujući i radne migrante. Ova informacija ukazuje na kompleksnost situacije i potrebu za efikasnim merama suzbijanja ovih pretnji.

Sastanak Nacionalnog antiterorističkog komiteta bio je posvećen sprečavanju terorističkih pretnji u Centralnom federalnom okrugu i merama za povećanje njihove efikasnosti u uslovima specijalne vojne operacije. Članovi NAC-a, generalni tužilac Rusije, opunomoćenici predsednika u federalnim okruzima, predsednici regionalnih antiterorističkih komisija prisustvovali su sastanku kako bi zajedno razmotrili i osmislili strategiju za suzbijanje terorističkih pretnji.

(Informer)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading