Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Novi napad ukrajinskih dronova na ruska skladišta nafte izazvao je više snažnih požara.

Ukrajinski Generalštab navodi da ruske snage vrše pet istovremenih napada na pravcu Torecka u Donjeckoj oblasti.

Ruske vlasti raspisale su poternice za bivšim zamenikom ministra odbrane Ukrajine Petrom Mehedom i bivšim zamenikom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Viktorom Bokijem.

BONUS VIDEO

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Argentina: Nećemo se mešati u sukob Moskve i Kijeva

Argentinska vlada nema nameru da se meša u sukob u Ukrajini i šalje vojnu pomoć Kijevu, izjavio je portparol predsednika ove južnoameričke zemlje Manuel Adorni.

"Nećemo pružati nikakvu vojnu pomoć. Nudićemo humanitarnu podršku, pomoć u logistici i deminiranju teritorije, ali se ni na koji način nećemo mešati u vojni sukob", istakao je portparol na konferenciji za novinare.

Argentinski list Kronista ranije je pisao da je moguće da su vođeni pregovori o predaji Ukrajini argentinskih srednjih tenkova TAM, koje je za Argentinu svojevremeno projektovala Nemačka.

Avdejevski pravac: Orlan-30 timovi Grupe snaga Centar naveli su artiljeriju na ciljeve OSU

- Visoka stabilnost i dobro navođenje sistema Orlan-30 omogućavaju upotrebu bespilotnih letelica u teškim vremenskim uslovima, a dostupnost opreme za prilagođavanje visokoprecizne municije omogućava da se bespilotne letelice efikasno koriste za rešavanje borbenih zadataka neprijatelja - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Brifing ruskog Ministarstva odbrane:

- Grupa „Sever“ granatirala je pozicije protivnika u području Volčanska, Starice i Lipcov u Harkovskoj oblasti, ukrajinska vosjka je izgubila oko 300 vojnika i skladište municije;

- Gubici Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe „Centar” iznosili su oko 355 vojnika;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 450 vojnika i dva skladišta municije u zoni odgovornosti ruske grupe „Zapad“;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su do 560 vojnika u zoni odgovornosti Južne grupe Oružanih snaga Rusije, uništena su dva skladišta municije;

- Jedinice Istočne grupe Oružanih snaga Rusije zauzele su povoljnije položaje, a takođe su porazile ljudstvo i tehniku četiri brigade Oružanih snaga Ukrajine, Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 120 vojnika i dva skladišta municije;

-  Oružane snage Ukrajine izgubile su oko 110 vojnika u zoni odgovornosti grupe „Dnjepar”;

-  Ruska protivvazdušna odbrana presrela je tri navođene bombe „hamer”, deset granata „hajmars” i 43 bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine.

Sirene za vazdušnu opasnost na teritoriji cele Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost objavljena je na teritoriji cele Ukrajine, sledi iz onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalne transformacije.

PRECIZAN POGODAK Rusi ispalili krstareće rakete sa nuklearne podmornice (VIDEO)

Rusija odbila novi ukrajinski napad na Belgorodsku oblast

Oružane snage Ukrajine po drugi put za sat vremena pokušale su da napadnu rusku teritoriju koristeći bespilotne letilice, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruski PVO sistemi oborili su oko 16 časova jedan ukrajinski dron avionskog tipa iznad Belgorodske oblasti, a nedugo zatim oko 17 sati još jedan, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Bardela podržava Ukrajinu, ali je protiv slanja raketa dugog dometa

Lider francuske krajnje desnice Žordan Bardela izjavio je danas da podržava pravo Ukrajine da se brani od Rusije, ali da, ako bude izabran za premijera, neće obezbediti Kijevu rakete koje bi mu omogućile da pogodi teritoriju Rusije. On je rekao i da će se pridržavati obaveza Francuske prema NATO ako postane premijer, preneo je Rojters. Njegova partija Nacionalno okupljanje (RN) vodi u istraživanjima javnog mnjenja uoči vanrednih parlamentarnih izbora zakazanih za 30. jun i 7. jul.

Uništeni položaji kod Časovog Jara

Pripadnici ruskih desantnih snaga uništili su položaje na kojima su se nalazili ukrajinski dronovi i tehnika u blizini Časovog Jara, rekli su u Ministarstvu odbrane Rusije.

Kijev: Oboreno 19 dronova tokom noći

PVO sistemi  Ukrajine uništili su 19 od 21 dronova koje je Rusija lansirala preko noći na više regiona, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Gori rusko skladište nafte u Rostovskoj oblasti

Požar u skladištu nafte u gradu Azov u regionu Rostov bukti više od 24 sata, saopštile su lokalne službe za vanredne situacije.

Više rezervoara za skladištenje nafte zahvaćena su vatrom, nakon jučerašnjeg ukrajinskog napada dronom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading