eksplozija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kraj bloga

Budanov: Rat se mora preneti na rusku teritoriju

Šef ukrajinske obaveštajne službe Kiril Budanov izjavio je da Rusija neće osetiti posledice rata sve dok su borbe lokalizovane u Ukrajini.

"Rat se zato mora preneti na rusku teritoriju", rekao je Kiril Budanov.

Budanov, takođe, naveo je da je važno da se uvedu "tehničke novine" na bojnom polju.

"Tehnologija će biti veoma važna u ovom ratu", rekao je Budanov, istakavši da je najnovija tehnologija ključna za duboki napad Rusiju.

(RTS, Ukrinform)

OPŠTI HAOS U RUSIJI Novi teroristički napad na granici, jedan mrtav, troje ranjenih (VIDEO)

Rusi podigli moćne borbene avione (VIDEO)

Borbeni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga Su-35S patroliraju vazdušnim prostorom na frontu u Ukrajini-

- Piloti Operativno-taktičkog vazduhoplovstva izvršavaju zadatke u svako doba dana i u svim vremenskim uslovima različitim vrstama avijacionog naoružanja. Posada Su-35S je patrolirala u zadatom području i pokrivala dejstva bombardera i jurišne avijacije, kao i helikoptera Kopnene avijacije, nanoseći udare na vojne objekte i opremu OSU - prenosi Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

OPŠTI HAOS U RUSIJI Novi teroristički napad na granici, jedan mrtav, troje ranjenih (VIDEO)

Grupa "Vatra" izvršila sabotažu na ruskoj železnici

Agent ukrajinske paravojne formacije Ateš (poznate i kao grupa "Vatra"), koju su formirali Ukrajinci i krimski Tatari, podmetnuo je požar u relejnu kutiju na železničkoj pruzi Rostov-na-Donu – Mariupolj, čime je poremećen saobraćaj na ovoj ključnoj železničkoj liniji.

"Naš agent je zapalio relejnu kutiju na pruzi Rostov na Donu – Mariupolj", saopštila je grupa Ateš na društvenim mrežama, prenosi Ukrajinska Pravda.

Linija Rostov-na-Donu – Mariupolj se koristi za transport ruskih oružanih snaga i opreme između različitih delova Južnog vojnog okruga Ruske Federacije i otvara pristup morskom putu za Rusiju.

 

AMERIKA ODGOVORNA ZA POGINULU DECU NA KRIMU Oglasilo se rusko Ministarstvo odbrane i poručilo samo jedno

Putin: Rusija može da se osloni samo na sopstvenu vojnu tehniku

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija može da se osloni samo na sopstvenu vojnu tehniku i sa tim se uspešno nosi. 

"Novčane naknade, nova tehnika i porudžbine su osnova. U tom smislu, možemo da računamo samo na sebe. Niko nam ništa neće pokloniti. Sve možemo sami i uspešemo u tome", naglasio je Putin tokom sastanka sa diplomcima vojnih univerziteta.

Novinar Pavel Zarubin je na svom Telegram kanalu objavio snimak ruskog predsedika u razgovoru sa diplomcima vojnih univerziteta, u kojem je između ostalog bilo reči o važnosti stabilne ekonomije za Ministarstvo odbrane.

(Tanjug)

UBIJENO 5 POLICAJACA, TERORISTI ZAKLALI I SVEŠTENIKA Strahota u Rusiji, traga se za počiniocima

"Ako Rusija pobedi, Nato će se raspasti"

Crne prognoze američkog obaveštajca: Počelo s Avganistanom, završiće se s Ukrajinom!

Sutra dan žalosti na Krimu

Broj žrtava napada ukrajinskih snaga na Sevastopolj porastao je na pet, saopštio je guverner Krima Mihail Razvožajev.

Prema njegovim rečima, među poginulima je troje dece i dvoje odraslih, a povređeno je 119 osoba, prenosi RIA Novosti.

Zelenski: Možemo da zaustavimo Rusiju na njihovoj teritoriji

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da "ruski teror ne gubi na zamahu" i da se pritisak na "neprijatelja mora pojačati svim metodama".

"Moramo da pojačamo pritisak – svim metodama, i zajedno sa našim partnerima. Imamo dovoljno odlučnosti da uništimo teroriste na njihovoj teritoriji – to je pravedno. I potrebna nam je ista odlučnost naših partnera. Možemo zaustaviti Rusiju. Zajedno sa svima na svetu koji cene život, uradićemo to", poručio je Zelenski, a prenosi Ukrinform.

 

Dve osobe ranjene u napadu na Kijev

Najmanje dve osobe ranjene su u ruskom raketnom napadu na Kijev, javlja Ukrajinska pravda.

U izveštaju se navodi i da je zbog gelera došlo do oštećenja šestospratnice, kao i više od 20 kuća.

 

Ukrajina dronovima napala ruske regione

Ukrajina je noćas lansirala desetine dronova na nekoliko ruskih regiona, ali zasad nema izveštaja o šteti, saopštili su ruski zvaničnici u nedelju.

Najmanje 23 bespilotne letelice uništene su iznad zapadnog ruskog regiona Brjanska, koji se graniči sa Ukrajinom, saopštio je gubernator te oblasti Aleksandar Bogomaz.

 

Raketni napad na Kijevsku oblast

Rusija je tokom noći lansirala tri rakete na Ukrajinu, a dve su uništili PVO sistemi iznad Kijevske oblasti, saopštio je komandant Vazduhoplovstva Ukrajine Nikola Oleščuk. On nije naveo šta se dogodilo sa trećom raketom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading