Ukrajina
Foto: Printscreen/Printskrin Telegram


Ukrajinski paravojni agent, pripadnik formacije Ateš, izvršio je sabotažu na železničkoj pruzi Rostov-na-Donu – Marijupolj, izazivajući poremećaj u saobraćaju duž ove ključne železničke linije. Grupa Ateš je preko društvenih mreža iznela informaciju da je njihov agent odgovoran za paljenje relejne kutije na pomenutoj pruzi, a ova vest je prenela Ukrajinska Pravda.

"Naš agent je zapalio relejnu kutiju na pruzi Rostov na Donu – Marijupolj",saopštila je grupa Ateš na društvenim mrežama, prenosi Ukrajinska Pravda.

 

 


Značaj linije Rostov-na-Donu – Marijupolj

Ova železnička linija ima izuzetan značaj za transport ruskih oružanih snaga i opreme između različitih delova Južnog vojnog okruga Ruske Federacije. Takođe, otvara pristup morskom putu za Rusiju, čineći je vitalnom za logističke potrebe ruskih vojnih aktivnosti.

Ova sabotaža predstavlja jedan od brojnih incidenata u regionu, koji naglašavaju napetosti i sukobe između Ukrajine i Rusije, kao i ulogu paravojnih formacija u ovim dešavanjima.

Ukrajinske vlasti su u više navrata istakle svoju podršku paravojnim grupama, poput Ateša, koje deluju na teritoriji Ukrajine, dok Rusija ističe da su ove formacije izvor destabilizacije i terorizma u regionu.

 

 

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading