Rat u Ukrajini
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov izjavio je da postoje visoki rizici od direktnog oružanog sukoba nuklearnih sila.

Rusija i Ukrajina razmenile po 90 ratnih zarobljenika, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane. Evropska unija održala je prvu međuvladinu konferenciju na ministarskom nivou za otvaranje pristupnih pregovora sa Ukrajinom i Moldavijom.

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONT

 

STRAŠNA VEST ZA UKRAJINU „Izgubili smo"

 

Ukrajina je izgubila oko polovinu kapaciteta za proizvodnju električne energije od marta 2024.

Rusija izvela raketni napad na Odesu

Načelnik Odeske oblasti Oleh Kiper rekao je da je u ruskom raketnom napadu na grad Odesa  oštećena upravna zgrada u industrijskom sektoru

UKRAJINCI PRIZNALI "Ovo je naš cilj"

Šef kancelarije Volodomira Zelenskog, Andrij Ermak, nazvao je zapaljeni Kremlj ciljem Kijeva u sukobu, rekao je to u intervjuu za Tajm.

 

Rusija: Ukrajinska vojska uništila kontrolni punkt u NE Zaporožje

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

"Oružane snage Ukrajine su pogodile jedan od kontrolnih punktova radijacije u Velikoj Znamenki kao rezultat artiljerijskog granatiranja od strane Oružanih snaga Ukrajine“, navodi se u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Ukrajina

Printscreen

 

 

U rusko-ukrajinskoj razmeni zarobljenika oslobođeno po 90 ljudi sa svake strane

Rusija i Ukrajina razmenile su danas po 90 zarobljenika nakon pregovora uz posredstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je sa teritorije pod kontrolom Ukrajine vraćeno je 90 ruskih vojnika, koji su bili u zatočeništvu i u životnoj opasnosti.

EU otvorila pristupne pregovore sa Ukrajinom

Evropska unija održala je danas prvu međuvladinu konferenciju na ministarskom nivou za otvaranje pristupnih pregovora sa Ukrajinom. Mnistarka spoljnih i evropskih poslova Belgije Adja Labib, koja je predvodila delegaciju EU, naglasila je da je ovo "istorijski dan za Ukrajinu i EU".

"Put do ove tačke bio je izazovan i odlučnost Ukrajine da preduzme neophodne reforme je zaista impresivna", rekla je ona. Dodala je da će pristupni pregovori biti "rigorozni i zahtevni".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading