Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Zajedno sa našim vojnicima, zajedno sa glavnokomandujućim Sirskim i novim komandantom Ujedinjenih snaga, generalom Hnatovom. Danas sam zvanično predstavio Andrija Hnatova svima koji su odgovorni za odbranu u Donjeckoj oblasti. Slušali smo izveštaje direktno sa položaja. Bilo mi je drago što sam lično video i zahvalio se našoj 110. brigadi i 47. brigadi – apsolutno herojskim, produktivnim momcima. Zahvalio se i našim borbenim lekarima", rekao je Zelenski.

"Održan ovde, u Donjeckoj oblasti, sastanak o bezbednosti i podršci ljudima – detaljan sastanak. Mnogo pitanja. I u smislu obezbeđivanja života - voda, socijalna pitanja, evakuacija, i u smislu pomoći u odbrani, i u smislu stambene obnove", dodao je predsednik Ukrajine.

 

 

"I biće odvojen razgovor u Kijevu, posebno sa vladinim zvaničnicima koji bi trebalo da budu ovde i na drugim mestima blizu fronta – u složenim zajednicama gde su ljudima potrebna hitna rešenja. Rešenja koja se jednostavno ne vide iz Kijeva. I bio je iznenađen što nekih relevantnih državnih funkcionera nije bilo pola godine ili više. O njima ću doneti odgovarajuće zaključke", istakao je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading