Vojna parada u Moskvi
Foto: AP/Foto:AP


Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova, Sergej Rjabkov, izneo je upozorenje o mogućim fatalnim posledicama koje bi mogao imati odgovor Rusije na agresiju Zapada. Njegove reči su izazvale reakciju politikologa Sergeja Markova, koji je podržao Rjabkova i istakao da Zapad potcenjuje potencijalni odgovor Rusije.


Sergej Markov je naglasio da Zapad greši u svojoj veri da može beskrajno da eskalira hibridni rat protiv Rusije, očekujući da će se Rusija plašiti upotrebe nuklearnog oružja. On je upitao da li bi fatalne posledice mogle dovesti do nuklearnog rata ili nečeg drugog, ističući da Zapad veruje da može iscrpeti Rusku Federaciju u Ukrajini, ali da je to pogrešno razmišljanje.

- Koje su fatalne posledice? Verovatno nuklearni rat? Ili nešto drugo? Rjabkov je u pravu. Na Zapadu preovladava stav da Zapad može beskrajno da ide putem eskalacije hibridnog rata protiv Rusije, jer će se Rusija plašiti upotrebe nuklearnog oružja - navodi on.


Ruski odgovor na zapadnu eskalaciju

Markov je istakao da Zapadna strategija podrazumeva postepeno eskaliranje situacije u Ukrajini, sa namerom da "skuva rusku žabu na laganoj ukrajinskoj vatri". Međutim, on je uveren da će uskoro doći do tačke pucanja i da će ruski odgovor biti žestok.

Ukazao je na to da je glavna zabluda Zapada uverenje da Rusija neće imati oštar odgovor na njihove akcije, te je naglasio da će uskoro doći do prelomne tačke koja će rezultirati snažnim ruskim odgovorom.

Sergej Markov je na svom Telegram kanalu naglasio da Zapad greši u proceni i da će se ruski odgovor na agresiju ispoljiti na neizbežan i snažan način. Njegov komentar ukazuje na postojanje dubokih razmišljanja o potencijalnoj eskalaciji sukoba, kao i na ozbiljnost situacije sa kojom se Rusija suočava.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading