Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Na Pokrovskom i Harkovskom pravcu i dalje najžešće borbe sa ruskim trupama, saopštava Generalštab ukrajinske vojske.

Kijev takođe saopštava da su granatirani Herson i Harkov, i da ima povređenih. EU će danas potpisati bezbednosni sporazum sa Ukrajinom.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

UKRAJINCI NEMOĆNI PRED NAJSTRAŠNIJIM ORUŽJEM RUSIJE Ruši čitave solitere u sekundi, vazduh izgori a onda sledi UDARNI TALAS (VIDEO)

Mi-35M dejstvuje na frontu (VIDEO)

- Posada helikoptera Mi-35M Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uspešno eliminisala uporišta i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine u zoni odgovornosti grupe "Sever" - saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

 

RUSI UNIŠTILI NEMAČKO SUPERORUŽJE Buknuo požar, a onda je GRUNULA eksplozija (VIDEO)

Kijev: Krim već drugi dan pod masovnim sajber napadom, velike kolone vozila na Kerčkom mostu

Zbog masovnih sajber napada na komunikacionu infrastrukturu na Krimu, kase ne rade, a saobraćaj na Kerčkom mostu je zaustavljen, tvrdi izvor agencije Unian u ukrajinskoj vojnoj specijalnoj službi.

Ističe se da Krim već drugi dan trpi masovni sajber napad vojne obavštajne službe Ukrajine.

Kako napominje izvor u Glavnoj obaveštajnoj upravi, vojni obaveštajni sajber specijalisti napadaju servere tamošnjih medija, telekomunikacione operatere i sistem za registraciju i kontrolu saobraćaja na Kerčkom mostu .

Pored toga, nastavljaju se masovni fišing napadi na lokalne korisnike interneta, a postoje poremećaji u računovodstvenim uslugama, kase u maloprodajnim objektima u Kerču i Sevastopolju ne rade.

Istovremeno, kao rezultat poremećaja sistema registracije i kontrole saobraćaja, nastao je velika kolona automobila koji čekaju da pređu preko Kerčkog mosta.

Uražojno pod ruskom kontrolom

Ruske snage preuzele su kontrolu nad centrom i jugom sela Urožajno u (samoproglašenoj) Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ukrajinski vojnici su primorani da se kriju u podrumima u severnom delu sela, saopštio je predsednik komisije za suverenitet, patriotske projekte i podršku veterana Javne komore Rusije Vladimir Rogov.

On je napomenuo da su u ovoj oblasti Oružane snage Ukrajine skoro u potpunosti prešle na kasetnu municiju, kako prilikom upotrebe višecevnih raketnih sistema, tako i prilikom granatiranja iz artiljerijskog oruđa.

SVE SNIMLJENO KAMEROM! Intenzivan razgovor Orbana i Zelenskog na sastanku EU otkriven! (VIDEO)

Zelenski pozvao lidere EU da ispune obećanja o obezbeđivanju vojne opreme

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas lidere Evropske unije da ispune svoja obećanja da će obezbediti vojnu opremu Ukrajini. "Moramo da radimo na sledećim koracima", rekao je Zelenski novinarima u Briselu, pri dolasku na samit lidera EU, preneo je AP. On je kazao da će sa liderima EU razgovarati o hitnim stvarima, odnosno o protivvazdušnoj odbrani. Zelenski je zahvalio zemljama koje su obećale opremu, oružje i municiju, ali i podvukao da su oni Ukrajini hitno potrebni na bojnom polju.

Zelenski će potpisati nove bezbednosne sporazume sa EU

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji će danas prisustvovati samitu Evropske unije u Briselu, izjavio je da će potpisati tri sporazuma iz oblasti bezbednosti, uključujući i onaj sa 27-članim blokom.

Dvodnevni samit na kojem će se kasnije danas razgovarati o pomoći Ukrajini dolazi nekoliko dana nakon što je Evropska unija počela formalne pregovore o pristupanju Kijeva, što je proces koji obično traje godinama, prenosi Rojters.

Ukrajina dobila 1,9 milijardi evra od EU

Ukrajina je od EU dobila 1,9 milijardi evra bezuslovne finansijske pomoći što doprinosi održavanju makroekonomske stabilnosti i finansiranju prioritetnih budžetskih potreba, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo finansija. "Državni budžet Ukrajine dobio je tranšu bezuslovnog finansiranja u iznosu od 1,9 milijardi evra od Evropske unije.

Sredstva su obezbeđena finansijskim instrumentima EU iz fonda za Ukrajinu”, navodi se u izveštaju, prenosi ukrajinski medij UNN. Takođe je saopšteno da će Ukrajina dobijati sledeće tranše na kvartalnoj osnovi, pod uslovom da se ispune indikatori definisani u planu Ukrajine. Kako je naznačeno, od početka rata, EU je Ukrajini obezbedila skoro 35 milijardi evra direktne budžetske pomoći.

Ruske snage pogodile aerodrome na kojima Ukrajina planira da rasporedi zapadne avione

 

 

RUSKA VOJSKA ZAPOČELA JE NOVI PRODOR NA GRANICU HARKOVSKE OBLASTI Krenule ozbiljne borbe

Prema vojnim dopisnicima „Ruskog proleća“ pozivajući se na vojno-analitički resurs DeepState, situacija za Oružane snage Ukrajine u zoni naselja se pogoršala nakon rotacije jedinica

Rusi poslali na front 10.000 migranata

Rusija je, kako tvrdi Kijev independant, na ukrajinski front poslala oko 10.000 imigranata kojima je nedavno dodeljeno rusko državljanstvo.

ZA 30 GODINA U UKRAJINI NEĆE BITI UKRAJINACA Karlson otkrio jeziv scenario!

Američki novinar Taker Karlson vidi u ukrajinskom sukobu "najveći zločin" današnjice. Po njegovim rečima, kroz 30 godina Ukrajina će biti okupirana transnacionalnim korporacijama.

Kijev

Shutterstock

 

 

Rusi: Odbijen napad dronovima

Ruski PVO sistemi odbili su napade dronovima u tri ruska regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Četiri bespilotne letelice su oborene iznad Tverske oblasti, dve iznad Moskovske oblasti i jedna iznad Belgorodske oblasti.

EU potpisuje sporazum o vojnoj pomoći sa Ukrajinom

Evropska unija u trebalo bi sutra da potpiše bezbednosni sporazum sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, kojim će se obavezati da će u narednim godinama nastaviti isporuke oružja, da će obezbeđivati vojnu obuku i pružati druge vrste vojne pomoći zvaničnom Kijevu, javlja Rojters.

Prema nacrtu sporazuma u koji je agencija imala uvid, detaljno biti opisane obaveze EU prema Ukrajini u devet oblasti bednosne politike i odbrane, uključujući isporuke oružja, vojnu obuku, saradnju u odbrambenoj industriji i uklanjanje minskih polja.

Uražojno pod ruskom kontrolom

Ruske snage preuzele su kontrolu nad centrom i jugom sela Urožajno u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), ukrajinski vojnici su primorani da se kriju u podrumima u severnom delu sela, saopštio je predsednik komisije za suverenitet, patriotske projekte i podršku veterana Javne komore Rusije Vladimir Rogov.

On je napomenuo da su u ovoj oblasti Oružane snage Ukrajine skoro u potpunosti prešle na kasetnu municiju, kako prilikom upotrebe višecevnih raketnih sistema, tako i prilikom granatiranja iz artiljerijskog oruđa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading