RUSIJA IZVRŠILA MASOVNI NAPAD NA UKRAJINU! Koristili hipersonične rakete "Kalibar" i "Kindžal"
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY


Ukrajina je sinoć bila ponovo meta masovnih napada ruskih trupa, koristeći hipersonične rakete, bespilotne letelice i avio-bombe. Napadi su bili usmereni ka različitim delovima zemlje, a njihov cilj bio je da nanesu štetu infrastrukturi i vojnim kapacitetima Ukrajine.


Prema izveštajima, značajan broj ruskih udarnih sredstava registrovan je u Hmeljničkoj oblasti. Ponovo je na udaru bila infrastruktura aerodroma u Starokonstantinovu, gde je meta napada bilo sve što bi moglo da olakša prijem i održavanje aviona F-16 koje Kijev očekuje iz zemalja članica NATO.


U Odeskoj oblasti, napadi su bili usmereni ka skladištima goriva koja se koriste u vojne svrhe, izazivajući požare koji su i dalje vidljivi u okrugu Lebedevka.


Nakon što je saopšteno da je poleteo ruski avion MiG-31K naoružan hipersoničnim projektilima Kindžal, napadi su se proširili i na region Kijeva, nanoseći štetu ukrajinskim industrijskim kapacitetima i lanserima protivvazdušnih raketa strane proizvodnje.


U oblasti Ivano-Frankivsk, prijavljeno je nekoliko eksplozija, a napadi su izvršeni i u oblasti Harkova gde su delovale i ruske bespilotne letelice i avioni sa posadom koji su nosili avio-bombe.


Prema navodima ukrajinskih vojnih zvaničnika, ruske snage su za noćne napade upotrebile 29 udarnih sredstava, uključujući šest projektila i 23 drona kamikaze. Kao rezultat vazdušnih borbi, uništeno je 28 ciljeva, uključujući četiri krstareće rakete Kalibar, vođenu avijacionu raketu H-59/H-69 i 23 jurišna drona Šahed-131/136.

U odbijanju ruskih napada učestvovali su lovački avioni, raketne jedinice PVO, mobilne grupe i oprema za elektronsko ratovanje iz sastava Oružanih snaga Ukrajine. Sukobi između Rusije i Ukrajine nastavljaju da izazivaju zabrinutost kako u regionu, tako i međunarodno.

(Oruzjeonline)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading