Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Zbog masovnih sajber napada na komunikacionu infrastrukturu na Krimu, kase ne rade, a saobraćaj na Kerčkom mostu je zaustavljen, tvrde iz Kijeva.

Lokalne vlasti saopštile su da su ruske snage prvi put tokom napada na Harkov lansirale navođene avionske bombe FAB-500.

Volodimir Zelenski u Briselu ocenio da je postojeći nivo međunarodnog pritiska na Moskvu nedovoljan.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

RUSI UNIŠTILI MOĆNO AMERIČKO ORUŽJE! Ovo može biti prekretnica rata u Ukrajini (VIDEO)

RUSI JAVLJAJU: Artiljerija pogodila je komandno mesto OSU (VIDEO)

- Posada Vazdušno-desantnih trupa kalibra 152 mm odvojene artiljerijske brigade grupe Dnjepar uništila je komandno mesto Oružanih snaga Ukrajine. U presretnutoj radio vezi, neprijatelj je izvestio da su komandno mesto bataljona i vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine eliminisani - saopštilo je rMinistarstvo odbrane Rusije u opisu snimka.

 

 

RUSI GAĐAJU UKRAJINU KRSTAREĆIM RAKETAMA I AVIO-BOMBAMA, UNIŠPTENO 28 CILJEVA: Ukrajinski zvaničnici tvrde da su oborena 4 od 4 Kalibra

Kijev: Uništen ruski svemirski komunikacioni centar na Krimu

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane saopštilo je njihva vojska u ovonedeljnom napadu uništila ruski svemirski komunikacioni centar na Krimu.

Ministarstvo je opisalo metu kao vrednu vojnu komponentu u sistemu satelitske komunikacije i navigacije za ruske trupe.

DA LI SU RUSI ZAUZELI "GRAD DUHOVA"? Ukrajinci tvrde da nisu, ali OVAJ snimak govori samo jednu stvar! (VIDEO)

Finska šalje skoro 160 miliona evra pomoći Ukrajini

Finska je objavila svoj 24. paket vojne pomoći Ukrajini, koji se sastoji od odbrambenog materijala u vrednosti od oko 159 miliona evra (170 miliona dolara).

Jedinice vojne grupe "Jug" preuzele kontrolu nad selom Razdolovka



Jedinice vojne grupe "Jug" preuzele su kontrolu nad selom Razdolovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Kako se navodi, oružane snage Ukrajine izgubile su do 4.410 vojnika.


Ruske jedinice su aktivno oslobodile selo Razdolovka i zauzele povoljnije položaje, ističe se u saopštenju Ministarstva, prenosi RIA Novosti. Neprijatelj je izgubio značajan broj vojnika i tehničke opreme, uključujući tenkove, borbena oklopna vozila, vozila, artiljerijske topove, američke haubice M777 i M198, stanice za elektronsko ratovanje i skladišta municije.
 

Okršaj kod Časovog Jara

 

Oružane snage Rusije u Časovom Jaru uništile su posadu bespilotne letelice i skupu izviđačku opremu, rekao je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

"Uz pomoć tehničkih sredstava u selu Časov Jar, izviđačka jedinica Oružanih snaga Rusije identifikovala je kontrolni centar bespilotnih letelica, centar veze sa repetitorom i specijalizovanu zapadnu opremu za izviđanje u jednoj od višespratnica", rekao je Maročko agenciji.

Vojska Ukrajine saopštila je da su njene snage oterale ruske vojnike iz jednog dela strategijski važnog grada Časiv Jar na istočnom frontu rata. Rusija, s druge strane, saopštila je da su njene snage uništile komunikacionu kulu blizu grada i ostvarile dalji napredak.​

Ukrajinci se predali 

 

 

Oboreni dronovi

Protekle noći iznad teritorije Ruske federacije PVO snage oborile su 25 ukrajinskih dronova nad Brjanskom, Smoljenskom, Voronježskom, Kurskom i Rostovskom oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Bardela: Podržaću Ukrajinu, ali eskalacija sa Rusijom se mora izbeći

Jedan od lidera francuske desnice, predsedavajući Nacionalnog okupljanja Žordan Bardela izjavio je večeras da će podržati Ukrajinu, ali da se nuklearni rat sa Rusijom mora izbeći.

Tokom televizijske debate sa francuskim premijerom Gabrijelom Atalom i liderom socijalista Olivijeom Forom, Bardela je obećao da njegova stranka neće dozvoliti Rusiji da "apsorbuje" Ukrajinu ako dođe na vlast nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji počinju u nedelju, 30. juna.

RUSI NAPALI KURAHOVO Poginule dve osobe

Dve osobe su poginule, a dve su ranjene u ruskom napadu raketnim sistemom "Uragan" na grad Kurahov u Donjeckoj oblasti, saopštio je načelnik Donjecke regionalne vojne uprave Vadim Filaškin

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading