INCIDENT NA GRANICI SA UKRAJINOM Poslata vojska sa raketnim bacačima
Foto: Shutterstock

Belorusija jača svoju granicu sa Ukrajinom nakon bezbednosnog incidenta i rasporedila je jedinicu sa višecevnim raketnim bacačima da proveri njihovu borbenu gotovost, saopštilo je belorusko ministarstvo odbrane.

Granična služba je ranije saopštila da se pojačava granična bezbednost, dodajući u saopštenju da su u sredu oborili dron koji je ilegalno prešao granicu iz Ukrajine radi prikupljanja informacija o beloruskoj graničnoj infrastrukturi.

Granična patrola je ove nedelje saopštila da je u istoj oblasti pronađen materijal za bombu domaće izrade i da zna da se jedinica proukrajinskih ruskih vojnika nalazi u ukrajinskom regionu koji se graniči sa Belorusijom.

Ministarstvo odbrane objavilo je fotografije beloruskih višecevnih raketnih bacača Polonez raspoređenih duž granice u blizini šume.

„Vojnici su opremili i zakamuflirali lokacije na kojima se vojno osoblje i njihova oprema nalaze u naznačenom prostoru i nastavljaju da izvršavaju svoje zadatke“, navodi se u saopštenju. Ukrajina nije imala komentar.

(Index)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading