Sankcije
Foto: AP/Matthew Brown (STF)


Ministarstvo odbrane saopštilo je da je 12 bespilotnih letelica oboreno iznad različitih oblasti Rusije. Devet letelica oboreno je iznad Smolenske oblasti, dok je po jedna oborena u oblastima Rostov i Voronjež. U Brjanskoj oblasti došlo je do delimičnog oštećenja krova administrativne zgrade usled pada drona, dok je u Tambovskoj oblasti bespilotna letelica udarila u skladište nafte.

Ministar odbrane Belousov naložio je Generalštabu Oružanih snaga Rusije da preduzme akciju zbog letova američkih strateških bespilotnih letelica iznad Crnog mora. Ovi dronovi se bave izviđanjem i ukazuju na ciljeve za visokoprecizno naoružanje koje koristi ruska vojska. Ranije su ruski kanali pisali o obaranju drona Global Havk u Crnom moru, dok je američki sekretar odbrane Lojd Ostin nedavno imao prvi razgovor sa Belousovim o sukobu u Ukrajini i važnosti održavanja "kanala komunikacije".

 

 

 


Na snimku koji je objavljen može se čuti vrisci nakon udara drona, a postoji zabrinutost zbog činjenice da su se civilni objekti nalazili oko malog skladišta nafte koje je bilo meta napada. Još uvek nema izveštaja da li je dron uništio ili samo oštetio skladište, ali ovo ističe važnost sigurnosti civilnih objekata u ovakvim situacijama.

 

 

 

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading