Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Ukrajinski premijer Denis Šmigalj izjavio je da nastavljaju da rade na tome da zaplene svu ruski suverenu imovinu, kao i ruskih oligarha.

Sa druge strane, ruski zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev želi neuspeh novoizabranom generalnom sekretaru NATO-a Marku Ruteu i šefici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen, istakavši da će im Rusija u tome pomoći.

BONUS VIDEO

BLOG UŽIVO

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

Lebedjev: Pogođeno skladiše raketa za HIMARS

Moćne eksplozije odjeknule su u Matvejevki i Kamenom u delu Zaporoške oblasti koji je pod kontrolom Kijeva, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpora u Nikolajevu Sergej Lebedjev.

DRAOCENO SKLADIŠTE ORUŽJA ODLETELO U VAZDUH Izveden stravičan udar u Ukrajini (VIDEO)

FAB-3000 razbija neprijateljske položaje u Volčansku na harkovskom pravcu

 

 

 

HLADAN TUŠ ZA ZELENSKOG Predsednika Ukrajine lažu

Rusi javljaju: Granatirani Donjeck i Gorlovka sa NATO municijom

Ukrajinske snage ispalile su 18 granata kalibra 155 milimetara na Donjeck i Gorlovku za nešto više od dva sata. U Petrovskom okrugu Donjecka raketa je probila krov škole i pala u učionicu. U napadu nema povređenih, saopštila je direktorka škole Jelena Kartamiševa.

Palo ukrajinsko utvrđenje

 

 

Ruske trupe granatirale Hersonsku oblast, jedna osoba poginula

Najmanje jedna osoba je ubijena, a dve ranjene u ruskom granatiranju Berislava i sela Nadniprjansk u Hersonskoj oblasti, saopštilo je regionalno tužilaštvo u Hersonu. "Jedan muškarac je ubijen, a dve osobe su ranjene od posledica jutrošnjeg granatiranja Hersonske oblasti, zbog čega je pokrenut krivični postupak. Pod procesnim rukovodstvom tužilaštva Hersonske oblasti, pokrenuta je pretpretresna istraga zbog kršenja zakona i običaja ratovanja", navodi se u saopštenju, prenosi Ukrinform.

SAD u sledećem paketu pomoći šalje Ukrajini rakete protivvazdušne odbrane

Sjedinjene Američke Države poslaće Ukrajini oružje i municiju u vrednosti od 150 miliona dolara, uključujući presretače protivvazdušne odbrane "Hok" (HAWK) i artiljerijsku municiju kalibra 155 milimetara. Očekuje se da će paket pomoći u oružju biti predstavljen u ponedeljak, rekli su zvaničnici, koji nisu želeli da budu imenovani, jer paket nije bio javan. SAD su počele da isporučuju rakete presretače "Hok" Ukrajini 2022. godine kao nadogradnju raketnih sistema protivvazdušne odbrane "Stinger".

Šmihal: Ukrajina će raditi na tome da zapleni svu zamrznutu rusku imovinu

Kabinet ministara Ukrajine nastavlja rad na zapleni imobilisane ruske suverene imovine i imovine ruskih oligarha koji podržavaju agresiju Rusije na Ukrajinu, izjavio je danas ukrajinski premijer Denis Šmihal na sednici vlade.

"Ove godine Ukrajina će dobiti dodatnih 50 milijardi dolara od naših saveznika zahvaljujući korišćenju kamata od ruskih suverenih sredstava koja su zamrznuta u zapadnim zemljama. Ta odluka doneta je na samitu zemalja Grupe sedam. Za nas je ovo je pobednički, ali ipak međukorak. Radićemo na tome da konfiskujemo svu zamrznutu rusku suverenu imovinu i imovinu ruskih oligarha koji podržavaju ovu agresiju", naveo je Šmihal na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Rusi zauzeli Razdolovku

Jedinice vojne grupe "Jug" preuzele su kontrolu nad selom Razdolovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading