ukrajina
Foto: Printscreen/Printskrin Telegram


Nedavno objavljeni grafički snimak sa bojišta pokazuje kako ruski vojnici pod Putinovom komandom stižu na front liniju svoje borbe na motorciklima, bez ikakve zaštite. Snimak iz vazduha ističe desetine ruskih tenkova i oklopnih vozila uništenih u "dolini smrti" nedaleko od grada Vuhledar na istoku Ukrajine. Među vojnim vozilima, jasno se uočavaju i motocikli koji se koriste u Putinovim trupama u zoni sukoba u Donbasu - ali još uvek nije potvrđeno kada je eksplozija tačno izbila.

Ova oblast već je pretrpela masivan pad stanovništva od kada je Rusija započela rat protiv Ukrajine. Gledaoci 90-sekundnog snimka suočavaju se sa zvucima kamikaze dronova, artiljerijske i tenkovske vatre. Možete videti izgorele ostatke vojnih vozila, uključujući nekoliko motocikala, rasute duž puteva.

ukrajina

Printskrin Telegram

 

 


Ukrajinski novinar Denys Kazansky, koji je lokalac iz Donbasa, tvrdi da ruska državna televizija nikada ne bi prikazala ovakav snimak. Snimak pokazuje "poraz napredujućih ruskih trupa blizu Vuhledara. "Oštećena oprema je svuda", rekao je. "Vidite čitavo groblje motocikala, koje okupatori moraju da koriste zbog nedostatka oklopnih vozila." Scena ističe "pravi pakao" na liniji fronta gde se svakodnevno nalaze "gomile leševa". On je rekao za Putina da su ovo "bezumnih smrti zarad bolesnih fantazija kanibalističkog dede" koji je invadirao Ukrajinu.

Pro-ukrajinski vojni bloger iz Izraela, Yigal Levin, napisao je: "Još jedno polje ruske smrti blizu Vuhledara od 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. "Vidite da leži ogroman broj motocikala među izgorenim tenkovima i borbenim vozilima pešadije. "To znači da gubitak oklopnog pesnice jedinica ruskih Oružanih snaga nije smetao njihovim komandantima, pa su nastavili da šalju svoje vojnike u napad na svaki prevoz koji su mogli da pronađu."

ukrajina

Printskrin Telegram

 

 


Brigada poznata kao Crni Kozaci tvrdi da je uništila 16 ruskih tenkova i deset borbenih vozila pešadije tokom maja. Uništili su 38 oklopnih borbenih vozila i transportera ljudstva, kao i ukupno 19 motocikala. Još 27 je oštećeno, zajedno sa 15 motocikala.

Uz klanicu, nalaze se tzv. "kornjača tenkovi" i oklopna vozila - ona koja imaju kaveze postavljene na njima, kako bi pokušali da spreče napade dronova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading