RUSKI TURISTI, HITNO NAPUSTITE KRIM: Ukrajina upozorava na opasnost!
Foto: Shutterstock/Shutterstock


Portparol Mornarice Ukrajine, Dmitro Pletenčuk, uputio je apel ruskim turistima da napuste Krim, ističući da se na tom poluostrvu nalazi veliki broj vojnih objekata koje će ukrajinske odbrambene snage uništiti.

"Postoji samo jedan savet - napustite našu teritoriju. Ovo je prvi. I drugo: upozoravamo da na Krimu ima mnogo vojnih objekata i, shodno tome, niko ih neće ostaviti na miru sve dok su tamo, pa izvucite zaključke i donosite odluke koje će vam pomoći da sačuvate život i zdravlje", naglasio je Pletenčuk.


Eksplozije u Sevastopolju i reakcija Ukrajine i Rusije

Osvrćući se na eksplozije koje su se dogodile u Sevastopolju 23. juna, Pletenčuk je istakao da Ukrajina ne granatira civilne objekte, dok je optužio Rusiju da zanemaruje bezbednost civilnog stanovništva. Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je na Sevastopolj ispaljena raketa američke proizvodnje ATACMS sa kasetnom bojevom glavom, a da je usled dejstva ruske PVO projektil skrenuo sa kursa i da su njegovi fragmenti pali na plažu.

Bezbednost turista na Krimu

Apel Mornarice Ukrajine upućen ruskim turistima ukazuje na ozbiljnu zabrinutost za njihovu bezbednost na Krimu. Sa vojnim objektima prisutnim u regionu, postoji opravdan strah od mogućih sukoba i incidenata koji bi mogli ugroziti civilno stanovništvo. Situacija dodatno postaje kompleksnija sa različitim izveštajima o eksplozijama i međusobnim optužbama između Ukrajine i Rusije.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading