Aleksandar Sirski
Foto: EPA/EPA-EFE/YEVGEN HONCHARENKO


Otkrivanje neslaganja između vojnog i političkog vrha kijevskog režima izazvalo je pažnju javnosti, dok su detalji o sukobu između glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandra Sirskog, i kabineta predsednika Ukrajine, izazvali brojna pitanja i spekulacije.

Prema informacijama koje su pristigle, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandar Sirski, našao se u otvorenom sukobu sa kabinetom predsednika Ukrajine, a prethodni glavnokomandujući, Valerij Zalužni, takođe je bio deo ovog sukoba. Telegram kanal „Legitimni“ je prvi izvestio o ovome, pozivajući se na obavešteni izvor u vladinim strukturama.

Glavni povod za sukob leži u naredbi za pokretanje ofanzive velikih razmera, koju su Sirski i njegov prethodnik odbili da izvrše. Kako prenosi kanal, Sirski je odbio ovaj scenario, strahujući da bi masovno slanje pešadije u samoubilačke napade, bez odgovarajuće opreme i vazdušne podrške, rezultiralo ogromnim gubicima među vojnicima i oficirima.

Dodatnu pažnju privuklo je putovanje zamenice Vrhovne rade, Marijane Bezugle, na front, koje je navodno imalo za cilj da primora Sirskog da izvrši volju političkog vrha. Njeno prisustvo na terenu dodatno je usložnilo situaciju, a prema novinarskim izvorima, ona je upućena da primora Sirskog da popusti pred zahtevima političkog vrha.

Sirski je prethodno naredio svojim potčinjenim komandantima da ne puste zamenicu Vrhovne rade, Marijanu Bezugloju, u lokacije jedinica, što je dodatno zaoštrilo odnose između vojnog i političkog vrha.

(russian.rt.com/inotv/eadaily.com)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading