Napad na rusku kolonu
Foto: Printscreen/Printscreen


Ukrajinske Oružane snage su navodno izvele napad na kolonu od desetak ruskih tenkova i oklopnih vozila nadomak Ugledara na istoku zemlje. Na snimku koji je zabeležio izviđački dron vidi se kako 72. mehanizovana brigada Oružanih snaga Ukrajine zasipa kolonu artiljerijskom vatrom i dronovima kamikazama. Takođe su vidljiva ugljenisana vojna vozila, uključujući nekoliko motocikala, razbacana duž puta. Za sada nije poznato kad je nastao snimak.

 

 


Ukrajinski novinar Denis Kazanski je izjavio da se na snimku vidi "poraz ruskih trupa" koje su napredovale kod Ugledara. Navodi da je oprema oštećena i da se može videti "groblje motora" koje su okupatori prinuđeni da koriste zbog nedostatka oklopnih vozila. Izraelski vojni bloger Jigal Levin opisao je scenu kao "polje smrti" i naglasio da je jeziva scena, uprkos gubicima, nije sprečila Ruse da odmah krenu u novi napad.

Crni kozaci tvrde da su uništili 16 ruskih tenkova i deset borbenih vozila pešadije

Brigada, poznata kao Crni kozaci, ranije je tvrdila da je tokom maja uništila 16 ruskih tenkova i deset borbenih vozila pešadije. Ovi podaci ukazuju na žestoke sukobe između ruskih i ukrajinskih vojnih snaga, koji se nastavljaju uprkos gubicima na obe strane.

Podsetimo, Oružane snage Rusije su u ponedeljak raznele dva i oštetile još četiri ukrajinska Su-27 na aerodromu u Mirgorodu. Ovi događaji svedoče o eskalaciji sukoba između Ukrajine i Rusije, što dodatno produbljuje napetost u regionu.

 

 

Kurir

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading