AKO DONESU ODLUKU, RAKETE ĆE PADATI PO MOSKVI! PUTIN UPOZORAVA NATO: Ne igrajte se vatrom!
Foto: EPA/Alo Ilustracija/EPA


Prema članku časopisa Difens njuz, grupa zvaničnika u SAD i inostranstvu, uključujući generalnog sekretara NATO-a, izrazila je podršku ukidanju preostalih ograničenja na udare Oružanih snaga Ukrajine po teritoriji Rusije. Ova vest je izazvala veliku pažnju i kontroverze u međunarodnoj zajednici.

"Grupa zvaničnika u SAD i inostranstvu zalaže se za ukidanje preostalih ograničenja. Među njima je i generalni sekretar NATO-a", navodi se u članku.


Zelenski apeluje na SAD za podršku

U intervjuu za Filadelfija inkvajerer, predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, izneo je stav da SAD treba da dozvole Ukrajini da koristi američke rakete za napade duboko u teritoriji Rusije, uključujući vojne aerodrome. On je istakao da odluka predsednika SAD Džoa Bajdena da dozvoli udare po teritoriji Rusije koja se graniči sa Ukrajinom nije dovoljna, te da bi trebalo da se ide korak dalje.

Putin upozorava na posledice

Krajem maja, predsednik Rusije, Vladimir Putin, reagovao je na ove izjave upozoravajući predstavnike NATO zemalja da budu svesni posledica svojih planova. On je istakao da bi dozvola za udare po "legitimnim ciljevima" duboko u ruskoj teritoriji koristeći raketne sisteme koje je Zapad isporučio Ukrajini mogla imati ozbiljne posledice.

Kremlj ističe tenziju i moguće štetne posledice

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, naglasio je da zemlje Alijanse podižu nivo tenzije i provociraju Ukrajinu na nastavak besmislene ratne eskalacije. On je upozorio da će ovo neminovno imati svoje posledice i naneti veliku štetu interesima zemalja koje su izabrale put eskalacije konflikta.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading