Vagnerovi vojnici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


U naselju Volčansku, ruske udarne grupe su se našle u teškim borbama, uspevši da zauzmu jednu od zgrada pre nego što su krenuli u jugozapadnom pravcu. Istovremeno, ukrajinska vojska nastavlja sa prebacivanjem pojačanja preko reke Volči, uključujući i elitne jedinice koje su već pretrpele teške gubitke, kako navode ruski ratni dopisnici.

Neprijateljska vojska je dovela elitne jedinice u grad, a na pravcu borbe su se pojavili i strani plaćenici. Ove informacije ukazuju na sve veću eskalaciju sukoba u tom području.

Pod Volčanskom, 57. motorizovana pešadijska brigada pretrpela je velike gubitke, dok su tematske grupe ispunjene porukama o pogibiji i nestanku vojnika ove jedinice. Slična sudbina zadesila je i 42. udarnu brigadu. Ranije gubitke ove brigade mogu se pripisati različitim faktorima, uključujući napuštanje od strane ukrajinske komande i upotrebu teških avio-bombi od strane ruske avijacije.

Nedostatak informacija o gubicima

Rodbini poginulih ukrajinskih vojnika se preporučuje da se obrate komandi grupe "Harkov", s obzirom na nedostatak transparentnosti u vezi sa objavljivanjem informacija o gubicima i sudbini vojnog osoblja.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading