Vladimir Zelenski
Foto: Alo/Profimedia


Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izazvao je direktni izazov američkom predsedničkom kandidatu Donaldu Trampu, pozivajući ga da objasni kako bi brzo zaustavio rat u Ukrajini. U intervjuu za televiziju Bloomberg danas, Zelenski je izrazio želju da Tramp pojasni svoje prethodne tvrdnje da može zaustaviti sukob u roku od 24 sata.

"Ako Tramp zna kako zaustaviti rat, neka nam to kaže danas", tvrdi Zelenski. "Ako je nezavisnost Ukrajine ugrožena, ako smo na ivici gubitka naše države... želimo biti spremni za to, želimo znati."

Tramp, bivši predsednik SAD-a i republikanski kandidat za predstojeće izbore, više puta je izjavio da bi mogao odmah okončati sukob u roku od jednog dana, ali nije pružio detalje kako bi to postigao. Zelenski, u svom odgovoru, izrazio je spremnost da se sastane sa Trampom i njegovim timom kako bi čuo njihove predloge.

"Želimo znati da li ćemo imati snažnu podršku od SAD-a posle novembra, ili ćemo biti sami", naglasio je Zelenski, ističući važnost razumevanja budućeg pravca ukrajinsko-američkih odnosa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading