Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Sastanak je bio dug, među glavnim temama u današnjim izveštajima su dronovi i EV. Proizvodnja u Ukrajini, finansiranje, nabavka i primena. Sve specifičnosti, od najtraženijih na frontu, posebno FPV. Naravno, maksimalna pažnja na naše dronove velikog dometa. Slušali su komandanta Suharevskog, zamenika premijera Fedorova, ministra strateške industrije Kamišina, komandanta Vazduhoplovstva Oleščuka – donete su veoma važne odluke. Vreme će pokazati ove odluke na frontu", rekao je predsednik Ukrajine.

"Ministar odbrane Ukrajine Umjerov je izvestio o detaljima puta u SAD, o pregovorima, i što je najvažnije, o primeni onih odbrambenih paketa koji su već najavljeni, ali još nisu dostavljeni Ukrajini. Mi guramo ovu logistiku", istakao je Volodomir Zelenski.

"O situaciji u glavnim pravcima izvestio je Oleksandr Sirski, šef komiteta. Najviše borbi bilo je u Pokrovskom regionu, u našoj Donjeckoj oblasti, ali sada jačamo u svim pravcima, od Harkovske oblasti do južnih regiona. I zahvalan sam svakoj brigadi, zahvalan svakom vojniku, svakom komandantu, koji su zaista uporni, zaista tačni. A posebno – 35. odvojena pešadijska brigada marinaca, 44. i 55. odvojena artiljerijska brigada, 71. odvojena jegerska brigada, 108. odvojena brigada TRO i 110. odvojena mehanizovana brigada. Hvala vam svima na rezultatu, ratnici", istakao je.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading