ruska vojska
Foto: EPA/EPA

Blog uživo

Žestok udar na Gorlovku

Ukrajinska vojska granatirala je centar Gorlovke uz pomoć dronova-kamikaza, saopštile su vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike.

Napad je usledio oko devet sati uveče, a pored dronova, napadi su propraćeni i artiljerijskim granatama.

"UKRAJINSKA VOJSKA SE POVLAČI, OVO JE KATASTROFA" Pada ključno mesto na frontu?!

Kadrovi obaranja bespilotne letelice "Babe Jage" (VIDEO)

Rusi izvori su objavili snimak obaranja bespilotne letelice "Babe Jage" na frontu u Ukrajini. 

 

 

Vazdušna opasnost u tri ukrajinske oblasti


U tri ukrajinske oblasti proglašena je vazdušna opasnost – u Dnjepropetrovskoj, Kirovogradskoj i Nikolajevskoj, podaci su onlajn mape ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju.

"UKRAJINCI SU VEĆ DOKAZALI" Zelenski: Novih rešenja će sigurno biti (VIDEO)

Orban: Stavovi Moskve i Kijeva veoma udaljeni

Predsednik Vladimir Putin izrazio je uverenje u razgovoru s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Moskvi da bi predlozi Rusije trebalo da budu ključ za rešavanje sukoba.

Istakao je da se Rusija ne zalaže ni za kakvo primirje i pauzu rata u Ukrajini, već za potpuni i konačni kraj.

Orban ističe da su stavovi Moskve i Kijeva veoma udaljeni, ali da će nastaviti da radi na postizanju mira.

"Bio sam u Kijevu, sada sam u Moskvi, shvatio sam da su pozicije (Ukrajine i Rusije po pitanju rešenja) veoma udaljene jedna od druge da bismo se približili. Međutim, najvažnije je da smo napravili korak - uspostavili smo kontakt, nastaviću da radim u tom pravcu", rekao je Orban.

(Tanjug, RIA Novosti, Sputnjik, Izvestija, Rojters)

Rusi: Dve osobe su poginule

Dve osobe su poginule, a 26 ljudi je ranjeno u ruskim udarima na severoistok, istok i jug Ukrajine, saopštavaju lokalne vlasti.

Putin o prekidu vatre

Rusija neće proglasiti prekid vatre sve dok Kijev ne preduzme nepovratne korake prihvatljive Moskvi, kaže Vladimir Putin.

Ruski predsednik je izjavio da je Rusija spremna da recipročno odgovori na potez SAD-a da rasporede rakete srednjeg i manjeg dometa u bilo kom regionu sveta.

Zelenski zahvalan za pomoć

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski navodi da je zahvalan za pomoć Zapada ali da kasni, te da su pojedine brigade nedovoljno naoružane.

NATO je odlučio da u Kijev pošalje stalnog specijalnog izaslanika koji će koordinisati pomoć Ukrajini, izjavio je portparol Alijanse.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba zatražio je od partnera Kijeva da dozvole da zapadnim oružjem udare na rusku teritoriju i obezbede više artiljerije i municije.

Zelenski je na Orbanovu ideju o potencijalnom primirju na frontu odgovorio da je Ukrajina u ratu – "ne možemo samo da pričamo o prekidu vatre. Meni je potreban plan, za naš narod. Ne možemo tek tako da verujemo Putinu".

Oko 190.000 regruta potpisalo je ugovore o pridruživanju ruskoj vojsci u 2024. godini, tvrdi Dmitrij Medvedev, a prenose RIA novosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading