Napad Ukrajine na Ruska naftna postrojenja
Foto: Printscreen/Printskrin


Ukrajinske vojne snage izvele su noćas napad na ruske naftne objekte koristeći kamikaze dronove, što je rezultiralo izbijanjem požara na dva važna postrojenja za preradu nafte. Obe mete nalazile su se u Krasnodarskom regionu, u pravcu od 3 milijarde funti vrednog Kerčkog mosta Vladimira Putina, ključnog poveznog mosta ka anektiranom Krimu.

Plamen je primećen na postrojenju za preradu nafte kompanije Lukoil u selu Pavlovska, gde se uzdigla velika kolona dima. Drugi napad dronom uništio je postrojenje za preradu nafte u obližnjem Leningradskoj. Izveštaji govore o oštećenju komunikacionog tornja od strane Ukrajinaca. Osim toga, u istom regionu, u mestu Jeisk, Rusi tvrde da su oborili dolazeće dronove. Putin se može pohvaliti sa dve palate u Krasnodarskom regionu - zvaničnom rezidencijom u Sočiju i privatnom rezidencijom na litici vrednom 1 milijardu funti u Gelendžiku, koja je upoređena sa skrovištem negativca iz Džejms Bond filmova.


U regionu je saopšteno: "U Jeisku su neprijateljski dronovi oboreni od strane protivvazdušne odbrane. Napad dronom je zabeležen u selu Pavlovskaja. Nakon što su delovi drona pali na naftni terminal, rezervoari goriva su zapaljeni. U selu Leningradska, kao rezultat napada dronom, zapalio se rezervoar goriva. Operativne i specijalne službe rade na terenu kako bi ugasile požare."

U Ukrajini je došlo do serije napada na ruske naftne objekte sa ciljem da se nanesu štete snabdevanju Putinove vojne mašinerije i poremeti snabdevanje gorivom. Takođe, Ukrajina je pretrpela napade od strane ruskih snaga. Dron iranskog porekla, tipa Shahed, oštetio je elektroenergetski sistem u ukrajinskom regionu Sumi, što je rezultiralo prekidom snabdevanja električnom energijom i vodom. Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 24 od 27 napadačkih dronova tipa Shahed koje je Rusija lansirala tokom noći, izvestilo je Ukrajinsko ratno vazduhoplovstvo.

Ruski vojnici predali se umesto da se bore

Ranije ove nedelje, pojavili su se novi dokazi koji sugerišu da su ruski vojnici predali umesto da poslušaju naređenja Vladimira Putina. Fotografija prikazuje ruske vojnike goli do donjeg veša, vezane oči i ruke, nedaleko od Očeretina u Donjeckoj oblasti. Ukrajinski novinar Denis Kazanski izvestio je: "Grupa okupatora odbila je da umre u jednom od tih napada kao topovsko meso, i predala se."

(Miror)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading