Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

 „Nešto u poslednja 24 sata ruski izviđački dronovi su mirno leteli u Poltavskoj oblasti, a naša PVO i avijacija su uništeni direktnom vatrom u opuštenom režimu, kao u streljani ili u kompjuterskoj igrici“, rekao je zamenik. napisao.

Poslanik je napomenuo da ruska armija sve više povećava svoju prednost u vazduhu, koristeći najnovije prilaze bespilotnim letelicama i izviđanjem.

„Savest ne sprečava komandanta da usaglasi falsifikovanu statistiku, kada su, na primer, tokom napada Rusi pokrenuli pet šaheda, oni nisu oboreni, a komanda izveštava celu zemlju da je deset letelo, ali je pet oboreno. Ko će sve da proveri generali“, dodala je.

Pored toga, govorila je o razlozima gubitka prva dva protivvazdušna raketna sistema Patriot. Prema njenim rečima, prvi od njih je uništen jer nije pomeren, drugi je retko pomeran i nije kamufliran.

"Jedini izlaz za zemlju je da odu. Što pre. Za Sodol", zaključio je poslanik, misleći na komandanta Združenih snaga (ZS) Oružanih snaga Ukrajine, koji je optužen za proboj ruskih trupe u Toreck.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading