Eksplozija
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen, ilustracija

Ruske vlasti saopštile su u nedelju da su ukrajinski udari dronovima izazvali nekoliko eksplozija u južnoj ruskoj oblasti Voronjež, koje su stvorile velike oblake dima.

Guverner regiona Aleksandar Gusev napisao je na Telegramu da su objekti sa eksplozivnim materijalom detonirani nakon što su ukrajinski dronovi oboreni u blizini grada Podgorenskog, južno od glavnog grada Voronješke oblasti.

 

 

Ukrajinski novinski portal Ukrajinska pravda javio je da je pogođeno skladište od 9.000 kvadratnih metara u kojem se nalaze ruske vojne rakete, tenkovska municija i artiljerijske granate. Ruske vlasti nisu potvrdile izveštaj, ali video snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju ogromne oblake dima koji se dižu nad regionom.

Svedoci su prijavili eksplozije i dim nad Podgorenskim, a lokalne vlasti proglasile su vanredno stanje. Dve starije žene su prevezene u bolnicu, kaže Gusev.

Ministarstvo odbrane u Moskvi prvobitno nije objavilo informacije o napadu dronom u regionu Voronježa, već je pominjalo odvojeni udar ukrajinske bespilotne letelice u pograničnom regionu Belgoroda, za koji je rečeno da je odbijen.

Voronješka oblast je ključni put snabdevanja ruske vojske, više puta je bila na meti ukrajinskih napada od početka sukoba u Ukrajini, prenosi hrvatski Jutarnji.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading