Ukrajina
Foto: Alo/Shutterstock

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je odmazdu za ruski za raketni udar u kojem je poginula najmanje 41 osoba, a 149 ih je ranjeno.

Rusija je saopštila da su izjave Kijeva o namernom udaru na civile apsolutno netačne.

Tvrdi da je razaranje nastalo usled pada ukrajinske rakete, lansirane iz PVO sistema u tom gradu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO

Putin zahvalio Modiju na angažovanju za mirno rešenje rata u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin zahvalio je danas tokom razgovora u Moskvi indijskom premijeru Narendri Modiju na angažovanju koje posvećuje mirnom rešavanju ukrajinske krize.

"Zahvalan sam vam na pažnji koju posvećujete najhitnijim problemima, uključujući i to što pokušavate da nađete načine da rešite ukrajinsku krizu, pre svega, mirnim putem", rekao je Putin na sastanku sa Modijem.

Misija UN-a u Ukrajini: Čini se da je bolnica pretrprela direktan udarac rakete

Šefica misije UN-a za praćenje ljudskih prava, pozivajući se na sopstvenu analizu rekla je da je smrtonosni udarac na dečju bolnicu u Kijevu verovatno prouzrokovan direktnim udarcem ruske rakete

"Analiza video-snimaka i procena napravljena na mestu incidenta ukazuje na veliku verovatnoću da je dečja bolnica pretrpela direktan udar, a ne da je oštećena od krhotina zbog presretanja“, rekla je Danijela Bel, šefica misije UN za ljudska prava posmatračke misije u Ukrajini.

 

Zelenski razočaran posetom Modija Moskvi u trenutku ruskog napada na dečju bolnicu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski kritikovao je danas posetu indijskog premijera Narendre Modija Moskvi u trenutku kada su ruske rakete pogodile dečju bolnicu u Kijevu. Zelenski je rekao da je ta poseta “ogromno razočarenje i težak udarac mirovnim naporima”, prenosi CNN.

U ruskim raketnim napadima na Ukrajinu, juče je ubijena najmanje 41 osoba, dok je ranjeno 149, saopštile su ukrajinske vlasti.

Američki institut za mir: Mnoge članice NATO najavljuju novu vojnu pomoć za Ukrajinu

U Američkom institutu za mir očekuju nastavak vojne pomoći Ukrajini bar na istom nivou kao i do sada, sa tendencijom rasta. Potpredsednik tog instituta američke vlade, Vilijam Tejlor, izjavio je srpskim novinarima uoči današnjeg početka samita NATO-a, da mnoge države članice NATO-a najavljuju novu pomoć za Ukrajinu u ratu sa Rusijom.

Odlazeći generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg najavio je ranije da će jedna od tri ključne teme samita NATO-abiti Ukrajina, a Tejlor, nekadašnji ambasador SAD u Ukrajini, sada potpredsednik za Rusiju i Evropu Američkog instituta za mir, kaže da će pomoć članica NATO-a Ukrajini biti u najmanju ruku ista kao do sada.

Moskva: Tokom noći uništeno 38 dronova

Ruski PVO sistemi oborili su sinoć 38 ukrajinskih dronova iznad Rostovske, Belgorodske, Kurske, Voronješke i Astrahanske oblasti, saopštila je pres služba Ministarstva odbrane.

Nemačka predala Kijevu novi paket pomoći – patriot, granate, dronovi

Nemačka vlada potvrdila je transfer trećeg sistema "patriot" Ukrajini i najavila novi paket pomoći.

Na sajtu savezne vlade ažuriran je spisak pružene vojne pomoći.

U njemu je u odeljku "vazdušna odbrana", naznačen sistem "patriot" sa rezervnim delovima i projektilima za njega; 2 samohodna multifunkcionalna radara TRML-4D (9 je već prebačeno) i 9.000 municije za protivvazdušne tenkove "gepard".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading