Magomed Handajev
Foto: Profimedia/Profimedia


Magomed Handajev, načelnik Uprave za državnu ekspertizu ruskog Ministarstva odbrane, preminuo je "iznenada". On je bio važan svedok u korupcionaškom skandalu koji je pogodio ministarstvo odbrane, a koji je povezan sa ratom u Ukrajini. Handajev je bio potčinjen zameniku ministra odbrane Timuru Ivanovu, koji je uhapšen pod sumnjom za korupcijske šeme vredne 9 miliona funti.

Njegova smrt je samo najnovija u nizu neobjašnjivih smrti vodećih ruskih ličnosti od početka rata u Ukrajini. Prethodno je bio generalni direktor Glavne direkcije za specijalnu izgradnju i smatran je jednom od uticajnih ličnosti u izgradnji objekata Ministarstva odbrane širom zemlje. Imao je niz državnih odlikovanja, uključujući Orden Aleksandra Nevskog.

Novinska kuća Kompromat Group je saopštila da je Handajev imao "bliske veze sa visokim zvaničnicima čije su aktivnosti nedavno privukle pažnju agencija za sprovođenje zakona". Njegova smrt podstiče pitanja u vezi nedavnih "čišćenja" među visokim rukovodiocima Ministarstva odbrane u vezi sa korupcijskim skandalima.

Nedostatak preciznih informacija

Uzrok smrti Handajeva nije preciziran, a prema izveštajima, njegovo telo je prevezeno u Moskvu u njegov rodni region Dagestan gde je trebalo da ga sahrane. Smrt generala pokreće pitanja, posebno u kontekstu nedavnih dešavanja u Ministarstvu odbrane. Nejasno je koliko daleko su istražitelji planirali da idu u svojim istragama ili da li je Handajeva smrt bila deo šire slike.

BONUS VIDEO

https://www.blic.rs/vesti/svet/putinov-general-kljucni-svedok-u-korupcionaskoj-aferi-ministarstva-odbrane-umro/qm1hfhk

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading