HITNO UPOZORENJE NATO-A: Moskva sprovodi tajnu kampanju,  slede atentati i požari širom Evrope!
Foto: Alo ilustracija


Prema izjavi visokog NATO zvaničnika, Rusija se suočava sa nedostatkom municije i vojnih resursa potrebnih za pokretanje velike ofanzive u Ukrajini. Takođe, navodi se da je ruski predsednik Vladimir Putin sproveo tajnu kampanju u Evropi kako bi podrivao javnu podršku Ukrajini, uključujući planiranje atentata, sabotaže i podmetanja požara.

NATO zvaničnik istakao je da Rusija trpi visoke gubitke u svojim naporima da zauzme teritorije u Ukrajini, dok istovremeno ukrajinska odbrana pokazuje značajan napredak. Prema procenama, Rusija može da održava ratnu ekonomiju još tri ili četiri godine, ali je evidentno da se suočava sa izazovima na terenu.

- Danas vidimo vrlo velike ruske gubitke. Rusija pokušava da zauzme teritorije, međutim, videli smo kako ukrajinska odbrana značajno napreduje - rekao je NATO zvaničnik koji je procenio da Rusija može da izdržava ratnu ekonomiju još tri ili četiri godine.


Istaknuto je da ukrajinske snage odbrane uspevaju da se suprotstave ruskom pritisku ofanzive i da polako napreduju na istoku zemlje. Ipak, potrebno je vreme da bi Ukrajina prikupila potrebnu municiju i ljudstvo za nove operacije ofanzive.

Reakcija NATO-a na rusku kampanju

NATO je odgovorio na rusku tajnu kampanju podrivanja evropske podrške Ukrajini izdavanjem saopštenja kojima upozorava Moskvu da je svestan njenih aktivnosti. Takođe, istaknuto je da je NATO pojačao deljenje obaveštajnih podataka među članicama kako bi imao jasnu sliku o dešavanjima.

- Takođe smo značajno pojačali deljenje obaveštajnih podataka među zemljama članicama kako bismo imali zajedničku sliku toga što se događa -rekao je zvaničnik i naglasio da je NATO upoznat sa neprestanim kineskim snabdevanjem "ključnih delova" za ruske dronove i rakete.


NATO zvaničnik je takođe napomenuo da je savez upoznat sa neprestanim kineskim snabdevanjem "ključnih delova" za ruske dronove i rakete, što dodatno ukazuje na kompleksnost situacije na terenu.


Zvaničnik je izneo podatak da Rusija regrutuje oko 30.000 vojnika mesečno, što ukazuje na spremnost da pretrpi "zaista ogromne brojke" vojnih žrtava u nastavku sukoba.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading