UKRAJINCI BESPOMOĆNI, RUSI NANOSE KOLOSALNE UDARE Neočekivano saopštenje sa Zapada otkrilo Ahilovu petu
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK/EPA-EFE/STRINGER

Ruske trupe mogu da pogode bilo koju metu Oružanih snaga Ukrajine zbog iscrpljenosti ukrajinske PVO, izjavio je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.

„Sada Rusi mogu da gađaju položaje širom Ukrajine tokom dana i da nanesu kolosalnu štetu Ukrajincima“, rekao je on.

Prema ekspertu, sistemi Patriot su verovatno bili neefikasni zbog iscrpljivanja zaliha raketa koje su za njih imale Oružane snage Ukrajine. Merkuris takođe ne isključuje da bi to moglo biti zbog činjenice da je ruska vojska neke od njih onesposobila.

„Već više od godinu dana Rusi mogu da lansiraju sve više projektila na Ukrajinu, a sve više i više ovih projektila prodire“, zaključio je on.

UKRAJINCI BESPOMOĆNI, RUSI NANOSE KOLOSALNE UDARE Neočekivano saopštenje sa Zapada otkrilo Ahilovu petu

Foto: Printscreen

 

Ranije u ponedeljak, Ministarstvo odbrane izvestilo je da su oružane snage izvele grupni udar na vojne objekte u Ukrajini, pogađajući sve određene ciljeve.

Kao odgovor na napade ukrajinskih oružanih snaga na civilne objekte, ruske trupe redovno izvode ciljane udare na lokacije ukrajinskog osoblja, vojne opreme i plaćenika, kao i na infrastrukturu: energetske objekte, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacije Ukrajine.

Istovremeno, predsednikov pres sekretar Dmitrij Peskov je više puta isticao da vojska ne napada stambene zgrade i društvene ustanove.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading