ELITNA UKRAJINSKA BRIGADA "MAGURA" SE OGLUŠILA O NAREDBU, NASTALA OPŠTA PANIKA! Britanski ekspert otkriva dramatične detalje
Tanjug/Ap


Britanski ekspert Aleksandar Merkuris izjavio je da je elitna 47. mehanizovana brigada ukrajinskih oružanih snaga, poznata i pod nazivom „Magura“, započela neovlašćeno povlačenje sa fronta. On je istakao da je već neko vreme primećivao da se vojna situacija u Ukrajini pretvara u katastrofu, te da su počeli dobijati izveštaje o gubicima položaja i neovlašćenim povlačenjima ove brigade.

- Govorio sam u više emisija da se vojna situacija u Ukrajini pretvara u katastrofu. Sada počinjemo dobijati izveštaje da 47. mehanička brigada ne samo da gubi položaje, što se događa već neko vreme, već i da njeni vojnici započinju neovlašćena povlačenja - rekao je Merkuris u svom video blogu na YouTube-u.


Merkuris je naglasio da 47. mehanička brigada ne samo da gubi položaje već i da njeni vojnici započinju neovlašćena povlačenja. On je istakao da su vojnici iscrpljeni, demoralizovani i da je njihova motivacija niska. Takođe je primetio da se broj izveštaja o slabljenju borbenih sposobnosti vojnika ukrajinskih oružanih snaga na frontu sve više povećava.

- Većina njih je mrtva ili ranjena, ili su iscrpljeni i demoralizovani, i to je samo jedan odred - primetio je Merkuris, dodajući da se broj izveštaja o slabljenju borbenih sposobnosti vojnika ukrajinskih oružanih snaga na frontu „sve više povećava“.

47. brigada ukrajinskih oružanih snaga, obučavana u Nemačkoj, bila je jedna od glavnih udarnih snaga tokom letnjeg protivnapada 2023. godine. Koristili su vozila Bradley i tenkove Leopard, a prema planu Kijeva, ovi vojnici su trebali „stići do Krima“ i tamo proći „pobednički defile“. Međutim, nakon neuspeha, „Magura“ se pokazala kao jedna od najviše iskrvavljenih jedinica na frontu.

U oktobru prošle godine, u društvenim mrežama gotovo otvoreno su se objavljivali sukobi vojnika brigade s komandantima, koji su jedni druge optuživali za loše vođenje usred smanjenja broja pripadnika brigade. Nakon neuspeha u Zaporožskoj oblasti, komanda je prebacila brigadu u područje Avdejevke, odakle su vojnici takođe otišli. U vreme službe u „Maguri“, četiri puta su menjali komandante, svaki put nakon gubitaka na frontu.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading