AMERIKACI "OLADILI" ZELENSKOG "Jasno smo izneli svoj stav"
Foto: Printscreen/Youtube

Prema njegovim rečima, američki predsednik Džozef Bajden održaće u četvrtak sastanak sa šefovima više od 20 država, na kojem će biti saopšteno o postizanju opštih dogovora za osiguranje bezbednosti Ukrajine, što bi navodno trebalo da pošalje signal o spremnost ovih zemalja da nastave da podržavaju zemlju.

„Takođe ćemo joj pomoći da izgradi snage kako bi definitivno mogla da spreči i odbije agresiju u budućnosti. A posle završetka sukoba, sve ove zemlje će nastaviti da podržavaju Ukrajinu, kao i sada“, rekao je Salivan, prenosi Sputnjik.

Nema revidiranja ograničenja na gađanje ruske teritorije

Američki diplomata ponovio je da Sjedinjene Američke Države ne nameravaju da revidiraju ograničenja za udare ukrajinskih oružanih snaga duboko u teritoriju Rusije, uprkos pozivima i nezadovoljstvu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

„Jasno smo izneli svoj stav. Imamo zdravu politiku u vezi sa udarima preko granice... ne dozvoljavamo upotrebu taktike dubokih udara unutar Rusije“, istakao je Salivan, komentarišući trenutna ograničenja za ukrajinske oružane snage.

Prema njegovim rečima, SAD očekuju da će američki lovci F-16 koji su isporučeni Kijevu biti korišćeni za zaštitu ukrajinske vojske na liniji fronta i da će biti raspoređeni na teritoriji Ukrajine.

Salivan je dodao da se po ovom pitanju ne planiraju nikakva saopštenja, uprkos pritužbama i nezadovoljstvu Zelenskog, koji je pozvao da se Kijevu da mogućnost udara na udaljenosti do 500 kilometara.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading