TEŠKA IZDAJA U MOSKVI Važna dokumenta dostavljena Ukrajini, sve informacije procurile
Foto: Printscreen

Izvori ukrajinskog portala Pravda navode da je pilot ruske 22. divizije teških bombardera, koja je smeštena na aerodromu Engels i odatle izvodi napade projektilima X-101 na ukrajinske gradove, kontaktirao GUR nakon napada na dečju bolnicu u Kijevu.

- Ruski pilot je rekao da je šokiran napadom na dečju bolnicu i da je zato odlučio da s Ukrajinom podeli dokumenta koja se odnose na aktivnosti njegove vojne jedinice i privatne fotografije komandanata 22. divizije teških bombardera - navodi Pravda.

Dokumenti navodno uključuju personalne dosijee visokih oficira i lične podatke o ruskim vojnicima i njihovim porodicama. Na fotografiji s jedne proslave, koju su objavili ukrajinski mediji, vidi se 30 visokih vazduhoplovnih oficira kako se vesele u civilu.

- Službena dokumenta 22. divizije su među najvrednijim dokumentima do kojih su došli obaveštajci - navodi Pravda.

Najveća ukrajinska dečija bolnica Okmatdit, podsetimo, pogođena je tokom napada na Kijev 8. jula, a tom prilikom poginulo je dvoje odraslih i jedno dete.

Rusija negira da je gađala dečju bolnicu i tvrdi da je na zgradu pala raketa protivvazdušne odbrane. Kijev, s druge strane, tvrdi da ima dokaze da je zgradu pogodila raketa X-101 i da su pronađeni fragmenti sa serijskim brojem projektila.

Ruska Federalna služba bezbednosti nedavno je saopštila da je sprečila pokušaj Ukrajine da organizuje otmicu ruskog strateškog bombardera Tu-22M3. Ukrajinski obaveštajci navodno su nameravali da ruskom vojnom pilotu ponude novac i italijansko državljanstvo kako bi ga ubedili da sleti  avionom u Ukrajinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading