Služba bezbednosti Ukrajine
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

 Ukrajina je odbacila tvrdnju Rusije da planira da uništi dve svoje hidroelektrane kako bi za to okrivila Rusiju.

Sa druge strane, portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da Moskva ne planira da napadne NATO.

Kraj bloga

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Švedska zatvorila istragu o napadu na Severni tok

Švedska je zatvorila istragu o napadu na gasovod Severni tok 2022. godine jer, prema rečima premijera Ulfa Kristersona, istražitelji nisu mogli da pripišu krivicu ikome ili da identifikuju osumnjičene.

Kristerson je za magazin Tajm rekao da ne može da govori o detaljima istrage, ali je dodao da je istraga zatvorena.

"Imali smo zvaničnu istragu jer se sve dogodilo u švedskoj ekonomskoj zoni. Istraga je urađena na prilično tradicionalan način, i zaključeno je da nisu mogli nikoga da okrive za ovo. Nisu imali dovoljno dokaza. Tako da je za nas slučaj zatvoren", poručio je Kristerson.

Kristerson tvrdi i da je Švedska bila na meti Rusije, naročito u oblasti sajber napada.

"Švedska beleži mnogo pokušaja, posebno sajber napada, kao i pokušaje širenja dezinformacija i lažnih narativa. Primetili smo da je Švedska pominjana u tim planovima, ali još nisu zabeležene konkretne aktivnosti. Svesni smo da Švedska može biti meta za takve sabotaže", istakao je Kristerson.

Gasovodi Severni tok 1 i 2, koji transportuju gas ispod Baltičkog mora, oštećeni su sa više eksplozija u švedskoj i danskoj ekonomskoj zoni u septembru 2022. godine.  Danska policija zatvorila je u februaru istragu o sabotaži Severnog toka, što je Kremlj oštro kritkovao.

(Tanjug)

VREME NA STRANI RUSIJE Pukovnik SBU u ostavci otkrio kada očekuje glavni okršaj u Ukrajini

Rusi podigli zastavu iznad Urožajnog

Ruske snage razvile su zastavu Rusije na zgradi administracije u mestu Urožajno na vremenskom pravcu u Zaporoškoj oblasti, saopštio je za Sputnjik Vladimir Rogov, kopredsedavajući Koordinacioni savet za integraciju novih regiona.

"Naše snage su podigle trobojku na zgradi administracije u Urožajnom i sada napreduju u severnom delu mesta gde se vode glavne borbe“, rekao je Rogov. 

Eksplozija u Harkovu

U Harkovu je odjeknula eksplozija. U Harkovskoj i još sedam ukrajinskih oblasti objavljena je vazdušna opasnost.

Iranski predsednik: Moskva cenjeni saveznik

Novoizabrani predsednik Irana Masud Pezeškijan izjavio je da će njegova vlada stvoriti "ravnotežu u odnosima sa svim zemljama" u skladu sa nacionalnim interesima i preduslovima za mir, ali je poručio SAD da njegova zemlja "neće odgovoriti na pritisak".

Pezeškijan je istakao odnose koje Iran ima sa Rusijom i Kinom koje su, naglasio je, dosledno stajale uz Iran u teškim vremenima. 

Naveo je da je Moskva "cenjeni strateški saveznik" i da će njegova vlada proširiti bilateralnu saradnju. 

Izrazio je, takođe, spremnost da "podrži inicijative koje imaju za cilj"postizanje mira između Rusije i Ukrajine.       

(Tanjug)

ŠOK PREOKRET "Ukrajina povukla trupe sa granice"!

Zelenski doputovao u Irsku

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski doputovao je u Irsku, gde je razgovarao sa irskim premijerom Sajmonom Harisom o nastavku saradnje u oblasti deminiranja i sajber bezbednosti, kao i o podršci Ukrajini.

Zelenski i Haris su razgovarali i o narednim koracima za sprovođenje odluka mirovnog samita u Švajcarskoj.

(Ukrinform)

"STRAVIČNO RAZARANJE, ČAK I NAKON 15 MINUTA ODJEKUJE SNAŽNA DETONACIJA" Rusi tvrde da su pogodili ovu ključnu metu!

Alarm za Ruse

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov je na pitanje da li bi Krimski most mogao da padne ove godine godine, odgovorio da je to pitanje za Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ugašen požar u skladištu nafte u Rostovskoj oblasti, nema povređenih

Požar koji je jutros izbio na području naftnog skladišta u Rostovskoj oblasti u Rusiji, nakon napada drona, ugašen je i nema povređenih, izjavio je regionalni guverner Vasilij Golubjev.

On je u objavi na Telegramu naveo da je oko 4 sata došlo do požara na skladištu nafte u okrugu Cimljanski, koji je prouzrokovan napadom bespilotne letelice, prenosi Interfaks.

Ukrajina

Shutterstock

 

 

Odjeknula snažna eksplozija

Snažna eksplozija odjeknula je noćas na vojnom objektu u predgrađu Poltave u blizini aerodroma, saopštio je koordinator nikolajevskog pokreta otpora Sergej Lebedjev.
 

U ruskim napadima na region Donjecka poginulo šest, povređeno 13 osoba

Najmanje šest osoba danas je poginulo, a 13 je povređeno u ruskim napadima na region Donjecka, saopštili su regionalni tužioci.

Ruska raketa pala je u blizini administrativne zgrade i autobuske stanice u gradu Mirnograd, severozapadno od grada Donjecka, pri čemu su četiri osobe poginule, a 10 je povređeno, preneo je Rojters.

Guverner Donjecke oblasti Vadim Filaškin objavio je slike sa mesta udara na kojima se vide teško oštećene fasade zgrade i autobus sa razbijenim prozorima.

Gori pogon za popravku vozila

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading