Azov
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Ukrajinska brigada Azov objavila je na društvenim mrežama snimak u kom tvrdi da se vidi čišćenje ruskih položaja u Serebrjanskoj šumi u Luganskoj oblasti. Ruske snage su tokom većeg dela rata pokušavale da preuzmu potpunu kontrolu nad šumom koja se smatra ulazom u grad Liman, važno železničko čvorište.

U jednom delu snimka vidi se kako ukrajinski vojnik prilazi skrovištu u kom sedi ruski vojnik. Nije jasno da li je ruski vojnik naoružan. Ukrajinski vojnik ispaljuje više hitaca prema neprijatelju, pogađajući ga u glavu i telo. Ruskom vojniku u jednom trenutku pada kaciga s glave i vidi se da obilno krvari.

Nakon što se snimak proširio društvenim mrežama, usledile su besne reakcije iz Rusije.

- Nacisti se nikad ne menjaju. Moraju se tretirati kao nacisti i moraju biti eliminisani - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, potvrdivši da je pokrenuta istraga incidenta.

- Napori da se prikupe dokazi traju već nekoliko godina. Naši istražitelji marljivo rade na prikupljanju svih činjenica u vezi s tim apsolutno neljudskim zločinima - dodao je.

Bivši ruski predsednik i aktuelni zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev oglasio se na svom kanalu na Telegramu.

"Moji saborci raspravljaju o tome što su ukrajinski monstrumi učinili našem zarobljeniku, pozivajući se na Ženevske konvencije, poznate celom svetu. I mene su dobro naučili na univerzitetu", napisao je on.

- Tu ne može biti milosti. Ovde nema mesta dobru. Samo ubij! Kao Simonov, na kojeg sam se više puta pozivao! Pamtiti? Ne treba ih žaliti, ne treba! Niko! Jesu li koga pomilovali? Samo ubijaju ljude. Nemamo izbora. Nema milosrđa. Nema ljudskosti. Nema oprosta. Nemaju pravo na život. Ubiti, ubiti i ubiti. To je pravo u ratu - dodao je, citirajući pesmu Konstantina Simonova "Ubij ga" iz Velikog otadžbinskog rata (Drugi svetski rat).

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading