POLETELI BORBENI AVIONI, RUSI UPOTREBILI STRAŠNE BOMBE! Kličko javio jezive vesti: Odjekuju eksplozije! (VIDEO)
Foto: EPA/EPA/VLADIMIR GERDO / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EDUARDO MUNOZ /FRIEDEMANN VOGEL

Ukrajinske snage ciljale dronovima Belgorodsku, Voronješku i Kursku oblast u Rusiji. Juče su dve strane razmenile zarobljenike.

Holandski ministar odbrane najavljuje skoro slanje lovaca F-16 u Ukrajinu.

BONUS VIDEO

​Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Blog uživo

Ukrinform: Dronovi SBU pogodili bazu ruske obalske straže

Morski i vazdušni dronovi SBU pogodili su bazu ruske obalske straže na jezeru Donuzlav na Krimu, prenosi Ukrinform navode neimenovanog izvora.

Navodi se da su u kombinovanog napada morskih i vazdušnih dronova na bazu obalske straže Ruske Federacije oštećeni su i onesposobljeni štab sa kontrolnom tačkom skladište municije i opreme električna podstanica tehnički objekti i ruski otužani položaje.

Orban: Mirovna misija za Ukrajinu dobro napreduje, postignuto ono što je planirano

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da njegova "mirovna misija" za Ukrajinu dobro napreduje i da je za sada postignuto ono što se planiralo.

Dolazeći na četvrti samit Evropske političke zajednice (EPC) u Blenim palati u blizini Oksforda, Orban je, komentarišući svoje nedavne razgovore u cilju postizanja mira u Ukrajini, Orban je rekao da rešenje za sukob nije na bojnom polju, prenosi MTI.

"Mnoge zemlje misle da mogu da unište Ruse vojnom silom. Ne slažem se sa tim. Poznajem i Ruse i Ukrajince. Rešenje nije na bojnom polju", rekao je Orban na putu za četvrti samit Evropske političke zajednice (EPC) u Blenhajm palati u blizini Oksforda.

Zelenski  "Ako dobijemo efikasan PVO Putin će biti bespomoćan"

Ukoliko Ukrajina bude imala efikasnu protivvazdušnu odbranu, ruski predsednik Vladimir Putin će biti bespomoćan, a Rusija će verovatno biti primorana da zatraži mir, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na Samitu Evropske političke zajednice u Londonu.

On je na samitu Evropske političke zajednice u Londonu rekao da će više lokacija za lansiranje ruskih raketa koje ciljaju ukrajinske civile biti uništeno, a samim tim biće smanjena sposobnost Rusije da nastavi rat. Istakao je da je Ukrajina zaustavila ruske trupe kod Harkova, a da je Putin ''žrtvovao desetine hiljada vojnika, a nije postigao ništa značajno'', prenosi BBC.

Zelenski je napomenuo da Putin nije uspeo da postigne svoj glavni cilj, a to je da stvori podelu u Evropi. Obećao je da će stvoriti ''dugotrajni mir u Evropi'' i zahvalio se partnerima koji se zalažu za članstvo Ukrajine u EU i NATO-a.

"Ruske snage oborile ukrajinski MIG, preko 70 dronova i šest raketa HIMARS"


Ruski PVO sistemi su u protekla 24 sata oborili ukrajinski borbeni avion MiG-29, 74 bespilotne letelice, šest raketnih sistema HIMARS i druge ciljeve, saopštila je u danas pres  služba Ministarstva odbrane Rusije.

Ruska operativno-taktička avijacija, bespilotne letelice, raketne snage i artiljerija u roku od 24 sata pogodile su ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine u 127 regiona, prenosi RIA Novosti.

Ukupno, od početka rata u Ukrajini, ruske snage uništile su 629 ukrajinskih vojnih aviona, 277 helikoptera, 27.783 bespilotne letelice, 552 protivvazdušna raketna sistema, 16.608 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila.
 

SPREMA SE POBUNA? Potpuni haos u ukrajinskoj vojsci

"Moramo dati Ukrajini sve što joj je potrebno"

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ponovila je svoju podršku Ukrajini uprkos putovanju mađarskog premijera Viktora Orbana u Moskvu u okviru "misije pomirenja".

"Ova takozvana mirovna misija nije bila ništa drugo do misija smirivanja", rekla je u obraćanju Evropskom parlamentu, gde će pokušati da dobije drugi mandat kao predsednica EK.

Kaže da se Rusija oslanja na to da će Evropa i Zapad omekšati, a da se neki u Evropi time poigravaju.

Insistirala je da će EU nastaviti da podržava Ukrajinu koliko god bude potrebno.

"Moramo dati Ukrajini sve što joj je potrebno da se odupre i izađe kao pobednik", rekla je Fon der Lajen.

Ukrajinci javljaju: Odjeknule eksplozije

U Dnjepropetrovsku i Krivom Rogu odjeknule su eksplozije, javili su ukrajinski mediji.

SATELITSKI SNIMCI OTKRILI ŠTA SE DEŠAVA KOD PUTINOVE REZIDENCIJE Moćno oružje je spremno, ali ovo je samo vrh ledenog brega? (FOTO)

Vojska Ukrajine: Tokom noći oboreno 16 ruskih dronova i dve od tri rakete

Ukrajinske vazdušne snage saopštavaju da su oborile svih 16 bespilotnih letelica "šahed" i dve od tri rakete koje je Rusija ispalila na teritoriju Ukrajine tokom noći.

Mete su oborene u pet različitih regiona širom zemlje, saopštile su vazduhoplovne snage u objavi na Telegramu.

(Reuters)

Moskva: PVO uništio 35 bespilotnih letelica Ukrajine iznad Krima i Brjanske oblasti

Ruski PVO sistemi su tokom protekle noći uništili 35 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Brjanske oblasti i Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Dežurni PVO sistemi su uništili i presreli 33 bespilotne letelice iznad Republike Krim i dva iznad regiona Brjanska", navodi se u poruci na Telegramu.

Pored toga, ruski vojni resor napominje da je koristeći dežurno vatreno oružje u Crnom moru, uništilo 10 bespilotnih čamaca koji su se kretali ka Krimu.

(Izvestia)

Odjekuju eksplozije

Eksplozije su odjeknule u Kijevu, saopštio je sinoć gradonačelnik Vitalij Kličko. Kako je istakao, dejstvovala je PVO.

Su-34 u akciji na frontu (VIDEO)

Ministarstvo odbrane Rusije podelilo je snimak borbe sa fronta u Ukrajini.

Posade Su-34 pogodile su područje privremenog razmeštaja Oružanih snaga Ukrjine u zoni odgovornosti Grupe snaga Zapad, saopštilo je rusko MO.

- Da bi eliminisali cilj, piloti su postavili nevođene vazdušne bombe FAB-500 sa univerzalnim modulima za planiranje i korekciju - navodi se u opisu snimka.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading