Ukrajinci
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Nastavljaju se borbe na istoku Ukrajine. Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su ruske snage preuzele kontrolu nad još jednim naseljem u Donjeckoj oblasti.

Iz Kremlja je, istovremeno, poručeno da će Moskva tražiti mogućnost pravnog gonjenja onih koji su umešani u odluku o zapleni ruske imovine.

Rusija je, takođe, zabranila ulazak u zemlju 15 britanskih državljana zbog njihovih uloga u isporuci oružja i obučavanju ukrajinskih trupa, kao i navodnih antiruskih izjava.

BLOG UŽIVO:

Ministri finansija osam članica EU tvrde da Putin laže o snazi ruske ekonomije

Uz sve izraženije pogoršanje ekonomske situacije u Rusiji usled oštrih sankcija Zapada, Vladimir Putin "prodaje laži" o snazi ruske ekonomije koje bi trebalo demantovati, tvrde ministri finansija osam zemalja članica EU.

Oni navode da postoje znaci da se ruska ekonomija "sovjetizuje", sa mnogim obeležjima bivšeg SSSR-a, uključujući eksproprijaciju privatne imovine radi finansiranja javne potrošnje, "potpune nebrige o društvenom i ekonomskom blagostanju stanovništva" i zauzimanja kursa ka ratnoj ekonomiji, prenosi londonski Gardijan.

"Ako Putin nastavi ovim putem, dugoročna šteta po rusku ekonomiju će biti značajna", napisali su u zajedničkom članku za Gardijan.

Generalštab Ukrajine: Najžešće borbe na Kurahovskom i Pokrovskom pravcu

Na frontu je od početka dana zabeleženo više od 90 borbenih okršaja sa ruskim trupama, najžešće su na Kurahovskom i Pokrovskom pravcu, saopštava Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku.

"Situacija na frontu ostaje teška i napeta. Neprijatelj, uprkos značajnim gubicima koje su mu naneli naši branioci, nastavlja da pokušava da probije odbranu ukrajinskih trupa. Danas su se okupatori koncentrisali na pravcu Kurahiv i Pokrovski", navodi se u poruci vojske Ukrajine.

Rusi napali centar Harkova

Ruske oružane snage izvršile su vazdušni napad na centar Harkova, u kojem su povređene dve osobe, saopštio je gradonačelnik Igor Terehov.

"Napad vođenim vazdušnim bombama na centralni deo grada. Ima žrtava", naveo je Terehov na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Rusi napali NATO "teritoriju"?

 

 

 

Skoro trećina Ukrajinaca spremna

Skoro trećina Ukrajinaca bila bi spremna da prihvati neke teritorijalne ustupke Rusiji radi brzog okončanja rata, što je više od trostrukog povećanja u odnosu na prošlu godinu, iako većina i dalje odbija da odustane od bilo kakvih ustupaka te vrste, pokazali su rezultati ankete koji su juče objavljeni.

 

Sirski: Napredovanje ruskih trupa na frontu "samo taktičko"

Glavnokomandujući ukrajinske vojske tvrdi da nedavna dostignuća Rusije na bojnom polju su samo taktička i da nisu uspela da stvore operativnu prednost.

 

Kijev: Ukrajinska PVO oborila 25 dronova

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 17 od 23 bespilotne letelice, kao i osam izviđačkih dronova koje je ispalila Rusija, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

 

Eksplozija "tojote" u Moskvi, u vozilu bio oficir GRU

Dve osobe su povređene u eksploziji automobila u severnom delu Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je saopštilo da je eksploziju izazvala detonacija neidentifikovanog predmeta i da su od eksplozije raznesene muškarčeve noge. Pokrenut je istraga.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading