Volodomir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

"Danas sam počeo izveštajem o radu PVO – završetku obuke naših ratnika i razmeštanju Patriota u Ukrajini", rekao je Zelenski.

"Drugo. Danas smo već prilično dobro isplanirali rad sa stranom publikom za avgust i septembar. Informativni rad, sastanci i pregovori, učešće na samitima. Sada, ovih nedelja, iako je sezona godišnjih odmora u svetu, ne možemo da pravimo pauze. A pogotovo ne sme biti pauze u prenošenju informacija o Ukrajini – o našoj odbrani od ruskog terora, o našim potrebama", dodao je Zelenski.

 

 

"Danas je bilo nekoliko izveštaja koji su doprineli jasnijem razumevanju i zadataka i potreba. Postojao je izveštaj šefa Spoljne obaveštajne službe Ukrajine Oleha Ivaščenka o tome šta očekivati u bliskoj budućnosti i koje mogućnosti Ukrajina svakako treba da iskoristi. Detaljno smo razgovarali i sa ministrom odbrane Ukrajine Rustemom Umerovim o obezbeđivanju naših vojnih zadataka za ovaj mesec. Spremamo neke vesti. Razgovarao sam danas i sa glavnokomandujućim Sirskim, bio je izveštaj o situaciji na frontu i našim odbrambenim akcijama", rekao je predsednik Ukrajine.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading