UKRAJINSKO USIJANJE! PUTIN ZAPRETIO, NEMAČKA ODGOVORILA! Rusi podigli leteće "zveri", gori na frontu! (VIDEO)
Shutterstock

Blog uživo je završen

RUSI KRENULI U ŽESTOK NAPAD, PA PROGLASILI NOVU POBEDU! Strašna vest za Ukrajinu

 

 

Kijev: Novi talas udara na Kursku oblast, napadi usmereni na energetsku infrastrukturu

Ukrajinska vojska je saopštila da su njene snage pokrenule nove napade na region Kurska na jugu Rusije istakavši da su ti udari usmereni na energetske podstanice pored ranijih napada na skladište nafte.

Prema dostupnim informacijama, protivvazdušni sistemi neprijatelja su bili u funkciji, a eksplozije su se dogodile oko najmanje četiri stanice, naveo je Generalštab ukrajinske vojske u izveštaju objavljenom na Telegramu.

 

Makron novom predsedniku Irana: Teheran da prestane da podržava Moskvu u ratu protiv Ukrajine

Francuski predsednik Emanuel Makron upozorio je novog iranskog kolegu Masuda Pezeškijana u telefonskom razgovoru bi Teheran trebalo da prestane da podržava Moskvu u njenom ratu u Ukrajini, navodi se u saopštenju Jelisejske palate.

 

Rusija: Potisnuti Ukrajinci iz naselja u Donjecku

Ruske snage preuzele su kontrolu nad naseljem Vovče u Donjeckoj oblasti nakon što su potisnule ukrajinske snage, saopštilo je u rusko ministarstvo odbrane.

Nemačka: Ne plaše nas pretnje Putina o raspoređivanju raketa

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Nemačke izjavio je da njegovu zemlje neće uplašiti upozorenje ruskog predsednika Vladimira Putina da će Moskva odgovoriti recipročno na raspoređivanje američkih raketa u Nemačkoj.

"Nećemo se uplašiti takvim pretnjama", rekao je portparol ministarstva.

(Reuters)

SVE JE UNIŠTENO, KULJA CRNI DIM Rusi pogodili dragocenu metu na frontu (VIDEO)

Ruski helikoter u akciji na frontu (VIDEO)

- Helikopter Ka-52M je pogodio jedinice OSU u zoni odgovornosti Sever grupe snaga. Udari su izvođeni vođenim i nevođenim projektilima vazduh-zemlja - sapšđtilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Poljska predlaže Mađarskoj da napusti EU i NATO

Zamenik ministra spoljnih poslova Poljske Vladislav Teofil Bartoševski izrazio je sumnju u neophodnost članstva Mađarske u EU i NATO, nakon izjave mađarskog premijera Viktora Orbana da Varšava vodi licemernu politiku prema Moskvi.

Bartoševski je naglasio da, za razliku od Orbana, njegova zemlja ne posluje sa Rusijom nakon napada na Ukrajinu, kao i da je Orbanova politika trenutno antievropska, antiukrajinska i antipoljska".

Ne razumem zašto Mađarska želi da ostane članica organizacija koje im se toliko ne dopadaju i koje se navodno loše odnose prema njima", istakao je Bartoševski.  

(Tanjug)

Nastavljeni napadi na Kursk, pogođen i Voronjež

Guverner regiona Voronjež Aleksandar Gusev izjavio je da su Ukrajinci napali bespilotnim letelicama taj ruskih region u kome je oštećena infrastruktura.

Prema njegovim rečima, jedan objekat se zapalio usled pada ostataka oborenog ukrajinskog drona.

Ruski zvaničnici, u međuvremenu, naveli su da su nastavljeni ukrajinski napadi na Kurski oblast.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je 19 ukrajinskih dronovova oboreno tokom noći iznad te ruske oblasti.

(Reuters)

Rusija: Tokom noći oboreno 39 ukrajinskih dronova

Ruski PVO sistemi oborili su tokom noći 39 ukrajinskih dronova iznad teritorije Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane presreli su i uništili 19 bespilotnih letelica tipa aviona iznad Kurska, devet iznad Belgoroda, tri iznad Voronježa, pet iznad Brjanska i tri iznad Lenjingradske oblasti", navedeno je u saopštenju, a prenosi agencija RIA Novosti.

Gubernator Voronješke oblasti Aleksandar Gusev izjavio je da je jedan dron oboren iznad Ostrogoškog okruga i da su njegovi delovi oštetili objekat javne infrastrukture u selu Gazoprovod.

Povređenih nije bilo, a požar koji je izbio brzo su ugasile vatrogasne ekipe, naveo je Gusev.

Ukrajina: Oboreno devet od 10 ruskih dronova tokom noći

Ukrajinski sistemi PVO uništili su jednu raketa i devet od 10 dronova koje je Rusija lansirala tokom noći, saopštile su ukrajinske vazduhoplovne snage.

Putin: Rusija će rasporediti rakete kratkog dometa

Predsednik Vladimir Putin upozorio je Sjedinjene Američke Države da će Rusija, ako Vašington postavi rakete dugog dometa u Nemačkoj, sebe smatrati slobodnom od moratorijuma na raspoređivanje svojih raketa srednjeg i kratkog dometa.

"Vreme leta takvih projektila do ciljeva na našoj teritoriji, koji bi u budućnosti mogli da budu opremljeni nuklearnim bojevim glavama - biće oko deset minuta. Preduzećemo recipročne mere za raspoređivanje, uzimajući u obzir akcije Sjedinjenih Država, njihovih satelita u Evropi i drugim regijama sveta", naglasio je Putin.

Predsednik Volodimir Zelenski najavljuje da će Ukrajina do kraja novembra pripremiti akcioni plan za postizanje mira.

"Za okončanje rata potrebni su strpljenje, podrška i diplomatski pritisak – to su tri faktora za pravedan završetak rata", smatra Zelenski.

Pomoćnik ruskog predsednika Nikolaj Patrušev poručuje da su izjave Kijeva o mogućnostima pregovora sa Moskvom "taktički trik za postizanje predaha".

"Zapad i Ukrajina su zainteresovani da obnove svoju snagu, potreban im je predah, stoga sve ove izjave imaju upravo taktičku prirodu predaha“, rekao je Patrušev.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading