Ukrajina
Foto: Printscreen/Printscreen, ilustarcija

- Pripadnici posade samohodne artiljerijske jedinice grupe snaga Centar, koristeći visokoprecizne granate "Krasnopolj", uništili su tenk M1 Abrams američke proizvodnje Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Avdijevke - navodi se u saopštenju.

Pošto su od posade bespilotne letelice dobili koordinate cilja, vojnici su uperili borbeno vozilo u metu i preciznim pogotkom uništili tenk, precizirano je u Ministarstvu odbrane.

Podešavanje vatre i kontrolu pogađanja mete vršile su posade bespilotnog letelice Orlan-30. Nakon uništavanja cilja, vojnici su brzo promenili vatrene pozicije, zakamuflirali borbeno vozilo i sklonili se u zakon, navodi se u opisu.

- Dugo smo ga (tenk) lovili, a ipak smo ga našli iz razloga što ne može da vozi po našim putevima – samo se zaglavio u blatu i "udavio" se - rekao je komandant sa pozivnim znakom „Osmi“.

- Nisu imali vremena da urade ništa, pokušali su da izađu, proklizali su  (borbeno vozilo) levo i desno, nisu izašli, jer njihova vozila nisu bila dizajnirana da se voze ovde - navode Rusi.

Iz ukrajinskih izvora za sada nema potvrda ovih navoda o uništavanju "Abramsa".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading