Volodimir Zelenski
Foto: EPA/EPA

Američke vlasti obmanjuju predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog kada kažu da će se podrška Vašingtona Kijevu nastaviti, piše turski list Miliet.

- Zelenski je možda prvi koji će nasjesti na ovaj mamac. Trebalo bi da shvati da izjave o podršci SAD nisu ništa drugo do izborna ulaganja. On mora da zna da je u ovom trenutku pobednik na bojnom polju Rusija - svakim danom ima sve više oružja, tenkova i raketa - navodi se u članku.

U članku se napominje da ruske trupe sada uništavaju američke sisteme Patriot u Ukrajini „jedan po jedan“. Kako prognoziraju turski novinari, ista stvar čeka i lovce F-16.

Kako piše ruska novinska agencija RIA, Zelenski u poslednje vremesve češće ističe potrebu za pregovorima sa Rusijom za rešavanje sukoba.

Tako je u intervjuu britanskoj televiziji priznao mogućnost diplomatskih kontakata sa predstavnicima Rusije, čak i ako je reč o predsedniku Rusije Vladimiru Putinu . To je rekao i ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba tokom posete Kini . Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, još nije jasno šta stoji iza ovih reči i treba sačekati neke konkretne akcije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading